Χάρτης Καταιγίδων Σάββατο 16/6/2018

Καθώς η αρκετά καλά οργανωμένη διαταραχή ανώτερης ατμόσφαιρας θα διασχίσει την κεντρική και νότια χώρα, οι ισχυρότερες καταιγίδες, μέσα στο ΣΑΒΒΑΤΟ θα επικεντρωθούν κυρίως σε αυτά τα τμήματα, από το ύψος της δυτικής Θεσσαλίας, στο Αιγαίο και νοτιότερα.

 

Αναλυτικότερα:
Τις πρωινές μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες, η καιρική δραστηριότητα, δηλαδή οι ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες, θα εντοπίζονται κατά κύριο λόγο πάνω από τις θάλασσες του Αιγαίου αλλά και του νοτίου, κυρίως, Ιονίου. Οι καταιγίδες αυτές θα επηρεάζουν και τα παράκτια τμήματα της Χαλκιδικής, πρόσκαιρα της Θράκης, καθώς και της ανατολικής Θεσσαλίας και της Εύβοιας. Μεμονωμένες καταιγίδες τις ίδιες ώρες και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο,  πρωινές προμεσημβρινές) με αυξημένη την πιθανότητα εμφάνισης υδροστροβίλων.

 

Μέσα στο ΜΕΣΗΜΕΡΙ, και ενώ ο καιρός στα θαλάσσια τμήματα του Ιονίου και του βορείου Αιγαίου θα καθαρίζει, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί, ο καιρός θα καταστεί ιδιαίτερα άστατος στα ηπειρωτικά. Μπόρες και καταιγίδες, θα εκδηλωθούν από την Θράκη έως και την Πελοπόννησο. Όμως, όπως τονίζεται και στον χάρτη, οι καταιγίδες θα έχουν έντονο χαρακτήρα στις περιοχές που βρίσκονται στο Επίπεδο 2. Η καιρική δραστηριότητα εδώ (ηπειρωτικά) θα διατηρηθεί μέχρι και τις απογευματινές ώρες, οπότε και ο καιρός θα βελτιωθεί , με τα κύτταρα καταιγίδων να εξασθενούν και εν τέλει να διαλύονται.

 

ΑΤΤΙΚΗ: Ιδιαίτερα άστατος ο καιρός στον νομό, ήδη από τις πρωινές ώρες. Αρχικά μπόρες ή και καταιγίδα, θα εκδηλώνεται στα θαλάσσια τμήματα κυρίως ανατολικά του νομού (Ευβοικό κτλ) . Μέσα στην ημέρα, και ενώ οι καταιγίδες της θάλασσας θα τείνουν να διαλύονται, νέα κύτταρα θα αναπτυχθούν πάνω από την στεριά. Μεταξύ λοιπόν μεσημεριανών και απογευματινών ωρών, καταιγίδα θα πρέπει να εκδηλωθεί σε μεγάλο μέρος της Αττικής, συμπεριλαμβανομένης και της Αθήνας. Πιθανόν μάλιστα να έχει και ένταση αλλά και διάρκεια, προκαλώντας προβλήματα. Χαλαζόπτωση δεν θα πρέπει να αποκλεισθεί κυρίως τις μεσημεριανές ώρες. Υποχώρηση της έντονης καιρικής δραστηριότητας από τις απογευματινές ώρες και έπειτα. Θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Ασθενείς οι άνεμοι, μόνο κατά την διάρκεια των καταιγίδων θα ενισχύονται σημαντικά.
 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η μέρα θα ξεκινήσει με άστατο καιρό, κυρίως στα νοτιότερα τμήματα του νομού προς την Χαλκιδική. Εδώ, θα σημειώνονται μπόρες ή και καταιγίδες, κυρίως σε παράκτιες περιοχές. Προς τις προμεσημβρινές ώρες, και ενώ ο καιρός θα καθαρίζει στα προαναφερθέντα τμήματα, καταιγίδες θα αναπτυχθούν στο εσωτερικό του νομού και τα ορεινά. Μεταξύ μεσημεριού και απογεύματος, η πιθανότητα καταιγίδας στην πόλη, είναι και πάλι αυξημένη. Βελτίωση του καιρού τις απογευματινές και έπειτα ώρες, με τις καταιγίδες να διαλύονται παντού.

 

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast