Πρόγνωση Καιρού Ελλάδος 18/6/2018

 

Εντείνεται μέσα στην ΔΕΥΤΕΡΑ η αστάθεια, στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας, με έμφαση την βόρεια χώρα. Τοπικά έντονες μπόρες και καταιγίδες, θα εκδηλωθούν τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σε ορεινά Ηπείρου, Μακεδονία αλλά και Θράκη. Νοτιότερα, η αστάθεια επίσης παραμένει, αλλά οι μπόρες και οι καταιγίδες θα έχουν πιo τοπικό χαρακτήρα και μικρότερη έκταση.

 

Επίπεδο Προειδοποίησης 1:  Eκδίδεται για το σύνολο της Μακεδονίας και των βορειοτέρων τμημάτων της Θράκης, καθώς εδώ οι απογευματινές καταιγίδες, ενδεχεται να συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους, έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και πιθανή χαλαζόπτωση. Στο ίδιο επίπεδο, και η Κρήτη αλλά και η Ρόδος, καθώς εδώ θα υπάρξει έντονη αστάθεια στο εσωτερικό των νησιών, με την πιθανότητα να εκδηλωθούν αξιόλογες/έντονες καταιγίδες να είναι μεγάλη, τις θερμές ώρες της ημέρας, ενώ τις πρωινές, η αστάθεια θα εντοπίζεται στα παράκτια και θαλάσσια τμήματα αυτών των περιοχών.

 

Επίπεδο Προειδοποίησης Χαμηλό (Πράσινο): Σε αυτά τα τμήματα, οι μεσημεριανού-απογευματινού τύπου μπόρες και καταιγίδες δεν αναμένεται να έχουν έντονο χαρακτήρα, ενώ θα έχουν και σχετικά μικρή διάρκεια.

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η μέρα θα ξεκινήσει με λίγα σύννεφα και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Μέσα στην ημέρα, θα δούμε να αναπτύσσονται καταιγίδες, αρχικά στο εσωτερικό του νομού και βορειότερα αυτού. Οι καταιγίδες αυτές, θα κινηθούν νοτιότερα και μέσα στο απόγευμα, αναμένεται να επηρεαστεί και η πόλη. Δεν αποκλείεται μάλιστα, οι καταιγίδες αυτές να έχουν έντονο χαρακτήρα. Ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα μέσα στην νύχτα, αλλά προς τα ξημερώματα της ΤΡΙΤΗΣ, αναμένονται εκ νέου μπόρες ή και καταιγίδα, κυρίως στα νοτιότερα τμήματα του νομού αυτή την φορά και την Χαλκιδική. Ανεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

 

ΑΤΤΙΚΗ: Η μέρα ξεκινά με σχετικά άστατο καιρό, στην περιοχή του Σαρωνικού και τον Ευβοικό, όπου εδώ θα πρέπει τις πρωινές ώρες να εκδηλώνονται μεμονωμένοι όμβροι ή και καταιγίδα. Μέσα στην ημέρα, ο καιρός θα καθαρίζει στα προαναφερθέντα, ενώ θα καταστεί εκ νέου άστατος στα ηπειρωτικότερα μέρη του νομού. Δεν φαίνονται πάντως οι μπόρες και οι καταιγίδες να έχουν την ένταση και την διάρκεια της χτεσινής ημέρας. Προς το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Ασθενείς άνεμοι, μόνο κατά την διάρκεια των καταιγίδων θα ενισχύονται πρόσκαιρα.

 

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast