Πρόγνωση Καιρού Ελλάδας 15-16/6/2018

 

 

Παρασκευή 15/6: Καθώς η διαταραχή ανώτερης ατμόσφαιρας εισέρχεται στον Ελλαδικό χώρο, ο καιρός θα καταστεί ιδιαίτερα άστατος στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας και όχι μόνο. Μέσα στην ημέρα, και κυρίως από το μεσημέρι και έπειτα, καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές έως πολύ ισχυρές αναμένονται να ξεσπάσουν. ΠΡΟΣΟΧΗ στα παράκτια τμήματα τόσο της δυτικής Ελλάδας το απόγευμα, όσο και στης Μακεδονίας και της Θράκης μέσα στην νύχτα προς το Σάββατο. Στα δυτικά, οι ισχυρές καταιγίδες της Πίνδου, θα κινηθούν τις απογευματινές ώρες προς τις ακτές Ιονίου, με την μορφή μπουρινιών. Αυξημένη η πιθανότητα να συνοδεύονται από χαλάζι και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα.

 

Στην ΑΤΤΙΚΗ, μέσα στην ημέρα ο καιρός θα καταστεί άστατος, με μπόρες ή και καταιγίδα κυρίως στα δυτικότερα και ορεινότερα του νομού.

 

 

Στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ , περιμένουμε και την Παρασκευή καταιγίδα, πιθανώς κατά τόπους ισχυρή. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά περιόδους και μέσα στην νύχτα.

 

Επίπεδο Προειδοποίησης 1: Σε αυτά τα τμήματα,οι καταιγίδες θα έχουν τοπικά έντονο χαρακτήρα. Υπαρκτή η πιθανότητα να συνοδεύονται από χαλαζόπτωση, όχι όμως ικανή να προκαλέσει ζημιές. Ισχυροί άνεμοι δεν αποκλείονται ή έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα.

 

Επίπεδο Προειδοποίησης 2: Σε αυτά τα τμήματα, οι καταιγίδες θα οργανώνονται σε πολυκυτταρικές, έχοντας μεγάλη διάρκεια και ένταση. Η πιθανότητα πρόκλησης πλημμυρικών φαινομένων είναι αυξημένη. Χλαζοπτώσεις θα σημειωθούν, ικανές να προκαλέσουν προβλήματα σε καλλιέργειες . Πολύ ισχυροί άνεμοι κατά την διάρκεια των φαινομένων. Απαιτείται αυξημένη προσοχή, περιορίστε τις μετακινήσεις.

 

Επίπεδο Προειδοποίησης 3: Σε αυτές τις περιοχές (ορεινά κυρίως τμήματα και περιοχές κοντά σε αυτά) οι πολυκυτταρικές καταιγίδες θα έχουν βίαιο χαρακτήρα. Το χαλάζι που ενδεχομένως να τις συνοδεύει, θα είναι ικανό να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και ζημιές. Πολύ ισχυροί άνεμοι, ικανοί να προκαλέσουν καταστροφές, δεν θα πρέπει να αποκλεισθούν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης των καταιγίδων αυτών. Αναβάλλετε κάθε είδους εξωτερική δραστηριότητα, αποφύγετε να βρίσκεστε στις περιοχές αυτές ή παραμείνατε σε κλειστούς χώρους. Οι ώρες εκδήλωσης αυτών των φαινομένων, τοποθετούνται το μεσημέρι και κυρίως το απόγευμα της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ.

 

Ημέρα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την Αττική, δείχνει το ΣΑΒΒΑΤΟ, καθώς οι συνθήκες είναι ευνοικές για εκδήλωση ισχυρής καταιγίδας σε επίπεδο νομού αλλά και αστικού ιστού. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας λοιπόν το Σάββατο, καθώς εάν ξεσπάσει καταιγίδα, αυτή θα είναι ισχυρή και θα είναι ικανή να προκαλέσει προβλήματα.

 

Για το Σάββατο και την Kυριακή θα υπάρξουν νεότερα στοιχεία αύριο οπότε και θα εκδοθεί η ανάλογη πρόγνωση.

 

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast