Πρωτοβρόχια στα δυτικά-άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στα νότια

Ουσιαστική βελτίωση παρουσίασε ο καιρός σε όλη την χώρα, και φυσικά στην νότια, η οποία ήταν και στο επίκεντρο της πρώτης μεγάλης κακοκαιρίας του Φθινοπώρου. Την σκυτάλη των βροχών, την παίρνουν τώρα τα δυτικά, από το ύψος της δυτικής Πελοποννήσου μέχρι και την Ήπειρο. Στο επίκεντρο, για τα περισσότερο αξιόλογα φαινόμενα, βρίσκονται τα Επτάνησα. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ( Μακεδονία-Θεσσαλία – Στερεά) παρά τις συννεφιές, δεν αναμένονται αξιόλογες βροχοπτώσεις.  Αιτία, ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο θα απασχολήσει την Ιταλία, και κυρίως την νότια, με πολύ έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Αυτό το χαμηλό, θα φέρνει, καθώς στροβιλίζεται, δέσμες βροχοφόρων νεφών από την καρδιά του Ιονίου προς την χώρα μας. Αυτές οι δέσμες, θα αποδυναμώνονται όσο θα κινούνται ανατολικότερα, όσον αφορά την ποσότητα νερού που θα μεταφέρουν. Έτσι, τα αξιολογότερα ύψη βροχής θα τα έχουμε στα Επτάνησα, ενώ όσο ανατολικότερα, τόσο μειώνεται η πιθανότητα για βροχόπτωση. Αυτές οι δέσμες βροχοφόρων νεφών, θα περνάνε την Πίνδο, με την μορφή όμως συννεφιάς, χωρίς αξιόλογη μεταφορά υγρασίας.  Η ύπαρξη λοιπόν αυτής της διαταραχής, θα γίνει αντιληπτή στην υπόλοιπη χώρα, με αραιές συννεφιές/νεφελώδη καιρό, αλλά και αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας ειδικά στην νότια χώρα.

Τόσο σε ΑΤΤΙΚΗ όσο και σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, δεν αναμένεται κάτι αξιόλογο από άποψη βροχών, την νέα εβδομάδα, παρά τις συννεφιές κατά περιόδους. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast