ΑΤΤΙΚΗ-ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ-ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ

WEATHER UPDATE: 9:40    29/9/18

 

Στην νότια Πελοπόννησο, βρίσκεται αυτήν την στιγμή το κέντρο του κυκλώνα. Η τροχιά του, αναμένεται να είναι τελείως διαφορετική, από ότι διαβάσατε από όλους, μέχρι τώρα. Αναμένεται να ακολουθήσει βόρεια πορεία, κατά μήκος του  Αιγαίου, με τελική κατάληξη στις ακτές της ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Ως εκ τούτου, θα επικεντρωνόμαστε  στις περιοχές που ο κυκλώνας θα αναμένεται να ‘χτυπήσει’ κάθε φορά, μέχρι τα ξημερώματα ΔΕΥΤΕΡΑΣ.  Όπως γίνεται αντιληπτό, από μια τοπική κακοκαιρία κυκλάδων-νοτίου Αιγαίου, γίνεται πλέον Πανελλαδική κακοκαιρία.

ΑΤΤΙΚΗ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ: Ο καιρός ήδη από το βράδυ έχει καταστεί ιδιαίτερα άστατος, με βροχοπτώσεις και κύτταρα καταιγίδων να απασχολούν κυρίως τα ανατολικότερα τμήματα του νομού και τον Σαρωνικό κατά περιόδους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, το αμέσως επόμενο 10άωρο στην ευρύτερη περιοχή, καθώς το κέντρο του κυκλώνα, φαίνεται να περνάει λίγο ανατολικότερα του νομού, με τα πεδία συγκλίσεων ( δηλαδή οι ζώνες έντονων καιρικών φαινομένων, ο δίσκος γύρω από το κέντρο του χαμηλού) να διαγράφει πορεία ακριβώς πάνω από το λεκανοπέδιο.  ΙΣΧΥΡΕΣ λοιπόν βροχοπτώσεις κατά περιόδους στο σύνολο του νομού. Το όλο θετικό στην όλη εξέλιξη, είναι οι δείκτες αστάθειας, οι οποίοι δεν φαίνεται να είναι ικανοί, να στηρίξουν την δημιουργία μιας ισχυρής καταιγίδας η οποία θα έφερνε σοβαρά προβλήματα κατά τόπους. Αν αυτή σχηματιστεί, θα αφορά τα νότια-ανατολικά του νομού, όπου εδώ συγκεντρώνονται οι κάπως καλύτεροι δείκτες αστάθειας. Οπωσδήποτε όμως, δεν θα πρέπει να αποκλεισθεί ο κίνδυνος τοπικών πλημμυρών, σε περιοχές με ιστορικό σε τέτοιες καταστάσεις, σημεία που μαζεύουν νερά κτλ. Περιορίστε στο αναγκαίο τις μετακινήσεις σας.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast