Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού τα Χριστούγεννα-Δείτε σε ποιες περιοχές θα χιονίσει

Πάμε να δούμε την εξέλιξη του καιρού την ΤΡΙΤΗ-ΤΕΤΑΡΤΗ, Χριστούγεννα δηλαδή και Δεύτερη μέρα, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα που έχουμε στην διάθεσή μας. Σε γενικές γραμμές, περιμένουμε ένα πέρασμα φαινομένων, από βορρά προς νότο, με τα φαινόμενα ( κυρίως μέσα στην ΤΕΤΑΡΤΗ) να λαμβάνουν κατανομή βορείου ρεύματος, δηλαδή να εντοπίζονται στα ανατολικά ηπειρωτικά, ενώ ταυτόχρονα ο καιρός θα βελτιωθεί στα υπόλοιπα τμήματα. Τέλος, δεν αναμένεται να επηρεαστεί σχεδόν καθόλου η δυτική χώρα.

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Χριστουγεννιάτικο το κλίμα στην δυτική Μακεδονία !  Μέσα στην ΤΡΙΤΗ η συννεφιά θα αυξηθεί γρήγορα και θα δώσει αρχικά τοπικές βροχές, οι οποίες πολύ γρήγορα θα μετατραπούν σε παροδικές χιονοπτώσεις. Για κάποιες ώρες, αυτές φαίνεται να έχουν και κάποια ένταση, τόση ώστε να καταφέρει να στρωθεί χιόνι λίγων εκατοστών σε πολλά τμήματα. Κάπως αξιολογότερα τα φαινόμενα στα ορεινότερα τμήματα, όπου φαίνεται τα χιονοδρομικά όπως Βασιλίτσα, να ‘φρεσκάρουν’ με 5-10 πόντους χιόνι. Στα λευκά θα ντυθεί και η Φλώρινα, ενώ χιονοστρώσεις περιμένουμε και σε Κοζάνη. Ο καιρός πάντως θα βελτιωθεί ήδη από τις πρώτες απογευματινές ώρες, ενώ την νύχτα θα κυριαρχήσει παγετός, τοπικά ισχυρός.

Αποτέλεσμα εικόνας για χιονι φλωρινα

ΚΕΝΤΡΙΚΗ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Συννεφιά μέσα στην ΤΡΙΤΗ, θα πυκνώσει και εδώ γρήγορα, και θα δώσει ένα σύντομο πέρασμα τοπικών βροχών. Αυτές, στο τελείωμά τους , θα συνδυαστούν με το κατερχόμενο κρύο και θα προλάβουν να ‘πασπαλίσουν’ ορεινές-ημιορεινές περιοχές άνω των 500-600 μέτρων. Πρόσκαιρη χιονόπτωση, ίσως παρατηρηθεί και χαμηλότερα, χωρίς όμως να είναι ικανή να καταφέρει κάτι. Στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, συννεφιά μέσα στην ΤΡΙΤΗ, θα δώσει πρόσκαιρη βροχή μέσα στην μέρα, ενώ για λίγη ώρα θα χιονίσει στον Χορτιάτη. Αξιολογότερα τα φαινόμενα στον ορεινό όγκο της Χαλκιδικής, όπου εδώ θα έχουμε κάποιες ώρες χιονοπτώσεων, πάνω από τα 600 περίπου μέτρα. Γενικά τα αξιολογότερα φαινόμενα, θα εντοπίζονται στην Χαλκιδική και τα πόδια, όπου στα τελευταία ίσως έχουν και ένταση για κάποιες ώρες. Ο καιρός πάντως και εδώ θα καθαρίσει το απόγευμα-βράδυ ενώ θα επικρατήσει παγετός. Ενίσχυση του βαρδάρη.

ΘΡΑΚΗ: Συννεφιά και εδώ μέσα στην ΤΡΙΤΗ, η οποία θα δώσει ασθενή κατά βάση φαινόμενα ( λίγες βροχές-χιονόνερο στα πεδινά και κάποιες χιονοπτώσεις ψηλότερα). Πρόσκαιρα, στο τελείωμα, ίσως χιονίσει και σε πεδινότερα τμήματα, φαινόμενα γενικά όχι άξιου χαρακτηρισμού. Βελτίωση και παγετός από τις βραδυνές και έπειτα ώρες.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΣΠΟΡΑΔΕΣ: Συννεφιά μέσα στην ΤΡΙΤΗ θα δώσει και εδώ βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις από τα 300m και ψηλότερα, μέχρι και τις μεσημεριανές περίπου ώρες. Βελτίωση του καιρού και από τα βόρεια, το απόγευμα στο σύνολο του διαμερίσματος. Φαίνόμενα βορείου ρεύματος, θα επιμείνουν στο ανατολικό Πήλιο και τις Σποράδες, στις τελευταίες μέχρι και τα ξημερώματα-πρωινές ώρες ΤΕΤΑΡΤΗΣ.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ-ΕΥΒΟΙΑ: Αυξημένη συννεφιά μέσα στην ΤΡΙΤΗ, θα αρχίσει να δίνει βροχές από το μεσημέρι κυρίως και έπειτα. Χιονοπτώσεις αρχικά σε ορεινές περιοχές. Προς την νύχτα, τα φαινόμενα θα λαμβάνουν κατανομή βορείου ρεύματος, ενώ οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν μέχρι και τα 300 μέτρα μέσα στην ΤΕΤΑΡΤΗ. Θα υπάρχουν πάντως και ‘σπασίματα’ στον καιρό, ιδιαίτερα προς το μεσημέρι της ΤΕΤΑΡΤΗΣ και έπειτα. Αρκετές περιοχές άνω των 400 μέτρων ή και λίγο ψηλότερα, θα ασπρίσουν, δίνοντας μια καθαρά Χριστουγεννιάτικη νότα!

Αποτέλεσμα εικόνας για χιονι υμηττος

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Παροδικές βροχές μέσα στην ΤΡΙΤΗ αλλά και την ΤΕΤΑΡΤΗ. Χιονοπτώσεις θα έχουμε σε υψόμετρα άνω των 550μέτρων, κυρίως την νύχτα της ΤΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ.  Τα αξιολογότερα φαινόμενα θα τα έχουμε στην ανατολική πλευρά, ενώ αντίθετα στην δυτική, δεν αναμένεται κάτι αξιόλογο, πέραν κάποιων τοπικών βροχών.

ΚΡΗΤΗ: Οι βροχές εδώ θα έρθουν από το βράδυ αργά της ΤΡΙΤΗΣ, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις περιμένουμε αρχικά στα βουνά, οι οποίες μέσα στην ΤΕΤΑΡΤΗ θα κατέβουν ακόμη και στα 600m υψόμετρο. Χιονοχάλαζο ίσως παρατηρηθεί ακόμη και σε πεδινά τμήματα. Βελτίωση από την ΠΕΜΠΤΗ το πρωί.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: 

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ισχυρός παγετός θα ακολουθήσει μετά τις χιονοπτώσεις της ΤΡΙΤΗΣ, κάνοντας πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου επικίνδυνα. Παρότι δεν θα έχουμε αξιοσημείωτα ύψη χιονιού ( το πολύ μερικά εκατοστά δηλαδή ) εντούτοις, οι θερμοκρασίες που θα ακολουθήσουν την ΝΥΧΤΑ ΠΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ ( έως και -6c) θα παγώσουν το λίγο αυτό χιόνι. Δείξτε προσοχή στις μετακινήσεις σας. 

ΟΡΕΙΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ-ΕΥΒΟΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ : Παγετός θα ακολουθήσει και εδώ μετά τις χιονοπτώσεις, κάνοντας τους δρόμους / πεζοδρόμια ολισθηρούς στα σημεία που δεν θα καθαρίζονται. Δείξτε προσοχή στις μετακινήσεις σας. 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: 

Επειδή τα στοιχειά ακόμη παραμένουν ρευστά το παρόν κείμενο θα ανανεώνεται με νεότερα στοιχεία αν κριθεί απαραίτητο.

 

 

 

 

 

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast