ΑΤΤΙΚΗ: Χειμωνιάτικη μεταβολή του καιρού-Δείτε που θα χιονίσει

 

 

Στην Αττική,η όλη διαταραχή, θα έχει δύο περάσματα. Το πρώτο πέρασμα ( ψυχρό μέτωπο) θα είναι το μεσημέρι-απόγευμα της Τρίτης. Σ αυτή την φάση, θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ακόμη και σε καθαρά ορεινές περιοχές. Καθώς το κρύο θα κατεβαίνει, τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα σταματήσουν και ταυτόχρονα θα λαμβάνουν κατανομή βορείου ρεύματος. Παράλληλα, θα ξεκινήσει να χιονίζει αρχικά σε υψόμετρα καθαρά ορεινά, προς την νύχτα των Χριστουγέννων. Το όλο ενδιαφέρον, εστιάζεται στην υποτροπή του καιρού μέσα στο πρωινό της ΤΕΤΑΡΤΗΣ ( οι ώρες μπορούν να αλλάξουν καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη η χρονική στιγμή κατά την οποία η ψυχρότερη στάθμη της διαταραχής θα βρίσκεται πάνω από Αττική) όπου ο καιρός θα ξανακλείσει, με έμφαση στα δυτικά-βόρεια του νομού, και σε συνδιασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες, θα έχουμε παροδικές χιονοπτώσεις ακόμη και πάνω από τα 350-400m, ενώ χιονοστρώσεις θα παρατηρηθούν λίγο ψηλότερα. Στα λευκά λοιπόν θα ντυθούν όλα τα ορεινά από δυτική Αττική μέχρι και Υμμητό στα ψηλότερα τμήματά του! Αξιόλογα ύψη χιονιού στην ορεινή Εύβοια, περίπου πάνω από τα 550-600m κατά μέσο όρο. Ο καιρός θα αρχίσει να ‘σπάει’ από το απόγευμα της ΤΕΤΑΡΤΗΣ, με τα φαινόμενα να λαμβάνουν ολόενα και περισσότερο ορογραφικό χαρακτήρα και τελικά να σταματούν μέσα στην νύχτα.

Μια άκρως χειμερινή λοιπόν η μέρα των ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ για την ΑΤΤΙΚΗ, με τσουχτερό κρύο και βροχή κατά περιόδους στην πόλη των Αθηνών, και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινότερα τμήματα!

 

Αποτέλεσμα εικόνας για χιονι αττικη

 

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast