Μπόρες-Καταιγίδες το Σάββατο-Χάρτης

Mεταβολή παρουσιάζει σήμερα Σάββατο 23/6 ο καιρός, στο σύνολο της χώρας. Συνθήκες έντονης αστάθειας θα υπάρξουν, όχι όμως παντού και όχι στην ίδια χρονική περίοδο. Αναλυτικότερα:

Η μέρα θα ξεκινήσει στο σύνολο της κεντρικής-βόρειας χώρας με αραιές συννεφιές κατά τόπους αυξημένες. Ήδη από τις προμεσημβρινές ώρες, οι συννεφιές αυτές θα δίνουν μπόρες και τοπικές καταιγίδες, στην ανατολική Μακεδονία και την δυτική Θράκη, καθώς και την ανατολική Χαλκιδική. Προς τις μεσημβρινές και έπειτα ώρες, έντονη αστάθεια θα κάνει την εμφάνισή της και στην Πελοπόννησο καθώς και κατά μήκος της Πίνδου με μπόρες και καταιγίδες. Στην κεντρική Μακεδονία, ο ισχυρός βαρδάρης θα εμποδίζει τα νέφη να δώσουν βροχές, παρά τις τοπικές συννεφιές που θα κυριαρχούν μέσα στην ημέρα.

Επίπεδο Προειδοποίησης 1: Εκδίδεται για την ανατολική-νότια Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και μέρος της Θράκης, καθώς εδώ οι μπόρες και οι καταιγίδες θα έχουν τοπικά έντονο χαρακτήρα, συνοδευόμενες από μεγάλα ύψη βροχής, ιδιαίτερα σε Κομοτηνή, Δράμα και τις γύρω περιοχές. Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν τις προμεσημβρινές μέχρι πρώτες απογευματινές ώρες.

Επίπεδο Προειδοποίησης 1: Εκδίδεται για δυτική Στερεά και Πελοπόννησο. Σε αυτά τα τμήματα, οι καταιγίδες που θα εκδηλωθούν από τις μεσημεριανές ώρες και μέχρι τις πρώτες βραδυνές, θα έχουν και εδώ τοπικά έντονο χαρακτήρα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ. Οι συνθήκες εδώ δείχνουν ‘ιδανικές’ για ανάπτυξη πολυκυτταρικών καταιγίδων  τις πρώτες απογευματινές ώρες, κυρίως στο εσωτερικό του διαμερίσματος. Δείξτε προσοχή, καθώς τα κύτταρα αυτά, θα διογκωθούν τόσο ώστε να πιάσουν ενδεχομένως και παράκτια τμήματα με την μορφή μπουρινιών.

Επίπεδο Προειδοποίησης 1: Εκδίδεται για Σποράδες και νοτιότερα τμήματα της Χαλκιδικής, με έμφαση το πρώτο πόδι. Σε αυτές τις περιοχές, από αργά την νύχτα, ο καιρός θα καταστεί ιδιαίτερα άστατος, με κατά τόπους έντονες βροχές και καταιγίδες. Παροδικές βροχές θα σημειωθούν και βορειότερα μέσα στον Θερμαικό, προς τα ξημερώματα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ισχυρός βαρδάρης όλη την ημέρα, με εντάσεις γύρω στα 5 με 6 μποφόρ κυρίως στα ανοιχτά τμήματα προς τον Θερμαικό. Ο άνεμος αυτός, θα είναι και η αιτία που δεν αναμένονται βροχές τουλάχιστον μέχρι και την νύχτα, στην ευρύτερη περιοχή, παρά τις τοπικές συννεφιές που θα είναι κατά διαστήματα αυξημένες. Αργά την νύχτα προς τα ξημερώματα της Κυριακής, θα εκδηλωθούν μπόρες, στα νοτιότερα τμήματα κυρίως στην Χαλκιδική, καθώς ο βαρδάρης θα εξασθενήσει παντού και θα δώσει την θέση του σε ένα ΑΒΑ ρεύμα, γύρω στα 4 μποφόρ στα νότια τμήματα.  Η θερμοκρασία γύρω στους 24-25 βαθμούς τις μεσημεριανές ώρες.

ΑΤΤΙΚΗ: Αρχικά λίγα σύννεφα και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Προς το μεσημέρι και μετά, ο καιρός και εδώ θα καταστεί άστατος, με αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης μπόρας. Στην Αττική, περιμένουμε πολλές βροχές και καταιγίδες στην νέα εβδομάδα, με τα φαινόμενα κατά τόπους να έχουν και έντονο χαρακτήρα!

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast