Μεταβολή του καιρού την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΔΕΙΤΕ που θα εκδηλωθούν καταιγίδες

Αλλάζει ο καιρός μέσα στην Παρασκευή 22/6 και κυρίως προς τις απογευματινές ώρες και έπειτα. Ο λόγος, το ψυχρό μέτωπο που αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο μας, το οποίο μας έρχεται από την κεντρική Ευρώπη. Το μέτωπο αυτό , θα προκαλέσει αύριο συνθήκες αστάθειας, στα ορεινά Ηπείρου, την  δυτική – κεντρική Μακεδονία και την νύχτα σε Θράκη και ανατολική Μακεδονία. Παράλληλα, θα προκαλέσει ενίσχυση του βαρδάρη στην περιοχή του Θερμαϊκού κόλπου και της κεντρικής Μακεδονίας, από τις απογευματινές-βραδυνές ώρες και μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου. Ας το έχουν αυτό κατά νού οι ψαράδες της περιοχής και γενικά όσοι έχετε εξωτερικές δραστηριότητες. Η ένταση του βαρδάρη θα φτάσει πρόσκαιρα και τα 7 μποφόρ.

Επίπεδο Προειδοποίησης 1 εκδίδεται για το σύνολο της Μακεδονίας. Στην δυτική Μακεδονία, αργά το μεσημέρι και το απόγευμα, θα αναπτυχθούν κύτταρα καταιγίδων. Οι καταιγίδες αυτές θα κινηθούν γρήγορα μέσα στις απογευματινές ώρες ανατολικότερα, επηρεάζοντας και τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας πρόσκαιρα. Η προειδοποίηση ισχύει κυρίως για την ενίσχυση των ανέμων κατά την διάρκεια των καταιγίδων και ισχυρή βροχόπτωση. Στην κεντρική Μακεδονία, η πιθανότητα να εκδηλωθούν καταιγίδες είναι πολύ μικρότερη ( λόγω του βαρδάρη που θα φυσήξει από το βραδάκι) αλλά υπαρκτή. Οι δείκτες αστάθειας στην κεντρική Μακεδονία, θα επιτρέψουν τις καταιγίδες ( εάν αυτές τελικά σχηματιστούν ) να είναι επίσης έντονες αργά το απόγευμα.  Γρήγορα πάντως ο καιρός εδώ θα καθαρίσει.

Στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, ο καιρός θα κυλίσει πολύ καλός και ζεστός όλη την ημέρα. Η προειδοποίηση εδώ εκδίδεται καθώς από αργά το βράδυ και κυρίως προς τα ξημερώματα του Σαββάτου, το ψυχρό μέτωπο θα δώσει αναπτύξεις όμβρων και καταιγίδων, πιθανώς ισχυρών. Τα φαινόμενα, θα επηρεάσουν και τα παράκτια τμήματα , οπότε ας έχουν την αντίστοιχη προσοχή όσοι θα είστε στις θάλασσες εκείνες τις ώρες ( ψαράδες κτλ ).

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast