Σύντομη ανάλυση-Ξεκίνησε η ψυχρή εισβολή στην Ευρώπη

Στην δορυφορική, ( Πηγή sat24.com) βλέπουμε τον γιγαντιαίο – για την εποχή- αντικυκλώνα τον οποίο τονίζω με κόκκινο χρώμα, να αναπτύσσεται και να εδραιώνεται στην ΒΔ Ευρώπη και σταδιακά και ανατολικότερα, σε όλη την βόρεια Ευρώπη. O αντικυκλώνας αυτός, θα φέρει καλοκαιρία και ασθενείς ανέμους το επόμενο διάστημα στο σύνολο της βόρειας Ευρώπης, ενώ αντίθετα οι ψυχρές αέριες μάζες ( με μπλε χρώμα) που κατηφορίζουν, θα εγκλωβιστούν στην νότια Ευρώπη, δίνοντας γενικά άστατο καιρό, με χαμηλότερες από τον Μ.Ο. θερμοκρασίες και αρκετές βροχές.  Με μπλέ χρώμα, διακρίνουμε τώρα τις ψυχρές αέριες μάζες οι οποίες κατακλύζουν την κεντρική Ευρώπη σταδιακά, ρίχνοντας τον υδράργυρο έως και 15 βαθμούς κάτω, σε λιγότερο από 24 ώρες. Το ψυχρό μέτωπο που σχηματίζεται ( μπλέ γραμμή ) κινείται ταχύτατα νοτιότερα και σχηματίζει καταιγίδες κατά μήκος του, καθώς συναντάει τις θερμότερες αέριες μάζες.

Το ψυχρό αυτό μέτωπο, θα έχει φτάσει στα σύνορα της χώρας μας, μέσα στο ΑΠΟΓΕΥΜΑ-ΒΡΑΔΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, και θα δώσει τοπικές καταιγίδες στην Μακεδονία-Θράκη και ενίσχυση του βαρδάρη στην Θεσσαλονίκη.

Πίσω από το ψυχρό μέτωπο, ακολουθεί η κύρια διαταραχή, η οποία στην νέα εβδομάδα, αναμένεται να δώσει αρκετές έως πολλές βροχές στην χώρα μας και φθινοπωρινό σκηνικό ακόμη και στα νότια! Θα μιλήσουμε όμως γι αυτή την εξέλιξη και σε νεότερο άρθρο μας.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

One Response so far.

  1. Ο/Η Περικλής λέει:

    Εξαιρετικός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast