Κακοκαιρία την νέα εβδομάδα

Βλέποντας και τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα, η πιθανότητα να έχουμε πλέον σημαντικές αλλαγές στην όλη κατάσταση, αρχίζει και ‘ξεθωριάζει’. Το σύνολο των προγνωστικών δεδομένων, θέλουν το επίκεντρο της κακοκαιρίας να βρίσκεται στην Θεσσαλία ( με πυρήνα την ανατολική-ακτές Αιγαίου) και δευτερευόντως την δυτική Μακεδονία και τα νοτιότερα τμήματα της κεντρικής ( Χαλκιδική). Φυσικά, αξιόλογες βροχές και καταιγίδες, θα δεχθεί το σύνολο της ηπειρωτικής χώρας, από Πελοπόννησο μέχρι και Θράκη, φαινόμενα που πιθανόν να έχουν και ένταση. Η αναφορά στα παραπάνω διαμερίσματα ( Θεσσαλία-δυτική Μακεδονία και νοτιότερα κεντρικής) γίνεται καθώς εκεί θα εστιάζεται ο πυρήνας της ερχόμενης κακοκαιρίας. Τα δεδομένα πάντως, ακόμη δεν είναι συμπαγή, ως προς τον Πυρήνα αυτόν. Δηλαδή, κάποια θέλουν να επηρεάζεται ( εκτός από Θεσσαλία που φαίνεται πολύ δύσκολο να βγεί εκτός ) και η Στερεά, με έμφαση την Εύβοια, ενώ κάποια άλλα, κινούν τον Πυρήνα αυτόν βορειότερα, δίνοντας ισχυρές βροχές και σε κεντρική -ανατολική Μακεδονία. Χαρακτηριστικά θα αναφερθώ στο πρωινό τρέξιμο Ευρωπαίου και Αμερικάνου. Το μεν Ευρωπαϊκό μοντέλο, εστιάζει τον πυρήνα μόνο στην Θεσσαλία και μέρος της δυτικής Μακεδονίας, ενώ αφήνει σχεδόν ανεπηρέαστη ( κυρίως λόγω βαρδάρη) την κεντρική Μακεδονία με βροχές μόνο στα νότια τμήματά της, όπως και την ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Το αμερικάνικο μοντέλο αντίθετα, επεκτείνει τον πυρήνα ισχυρών βροχοπτώσεων στο σύνολο της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας.  Ως εκ τούτου, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το ποιες περιοχές – πλην της Θεσσαλίας που είναι μέσα σε όλα τα μοντέλα- θα επηρεαστούν σημαντικά ή οχι. Η αλλαγή πάντως στον καιρό, και μάλιστα σοβαρή, καθαρά φθινοπωρινής υφής, έχει κλειδώσει! Η έκδοση χάρτη, θα γίνει μόλις τα μοντέλα, κατασταλάξουν για την ακριβή θέση του Πυρήνα έντονων καιρικών φαινομένων.

  • Σε γενικές γραμμές πάντως, έχετε στο νου σας πως όλη την νέα εβδομάδα, θα έχουμε αρκετές έως πολλές βροχές, άστατο καιρό κατά τόπους και κατά περιόδους καθώς και αρκετή ψύχρα, ειδικά στα ορεινότερα τμήματα.
Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast