Φθινοπωρινή κακοκαιρία στην καρδιά του Καλοκαιριού – Xάρτες έντονων καιρικών φαινομένων

Μια εκτός εποχής μεταβολή του καιρού, έρχεται να..ταράξει τα καλοκαιρινά νερά της χώρας μας. Ασυνήθιστα ύψη βροχής, περιμένουμε στο σύνολο της επικράτειας, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις, θα προκαλέσουν προβλήματα. Ας αφήσουμε όμως τα πολλά λόγια και τα ‘τεχνικά χαρακτηριστικά’ της κακοκαιρίας και ας πάμε κατευθείαν στο ζουμί: Τον ίδιο τον καιρό!

Ξεκινώντας από τη ΔΕΥΤΕΡΑ 25/6/18: Η Νεφέλη, θα αρχίσει να γίνεται αντιληπτή κυρίως από το μεσημέρι και μετά, στον κορμό της ηπειρωτικής Ελλάδας ( άξονας της Πίνδου) με ιδιαίτερη έμφαση στην Πελοπόννησο. Σε αυτά τα τμήματα, οι συννεφιές θα πυκνώσουν μέσα στην μέρα και θα εκδηλωθούν βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι καταιγίδες θα έχουν καλύτερη οργάνωση στην Πελοπόννησο όπου εδώ θα έχουμε και τα εντονότερα φαινόμενα μέσα στη Δευτέρα. Όλες αυτές οι βροχές θα κινούνται αργά ανατολικά κυρίως προς τη Μακεδονία από τη νύχτα και έπειτα. Η θερμοκρασία σε πτώση στη Δυτική Ελλάδα, χωρίς αξιόλογη μεταβολή στα υπόλοιπα τμήματα. Βορειοανατολικοί ισχυροί άνεμοι στο κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, νότιοι ασθενείς στο Ιόνιο.

Επίπεδο Προειδοποίησης 1: Εκδίδεται για την Πελοπόννησο Οι καταιγίδες εδώ πιθανόν να έχουν ισχυρό χαρακτήρα συνοδευόμενες από μεγάλα ύψη βροχής ή και ισχυρούς ανέμους.

 

ΤΡΙΤΗ 26/6/18: Η κυριότερη μέρα κακοκαιρίας θα είναι η Τρίτη. Στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας αναμένεται φθινοπωρινός καιρός, με πολλές βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες. Λόγω της σημαντικής πτώσης της θερμοκρασίας που συνοδεύει αυτήν την κακοκαιρία οι καταιγίδες θα έχουν αντίστοιχα φθινοπωρινή συμπεριφορά, δηλαδή θα σχηματίζονται πάνω από τα θαλάσσια τμήματα. Όσο πιο βόρεια και μακριά από τις ακτές θα βρισκόμαστε, τόσο πιο φθινοπωρινή υφή θα έχει ο καιρός. Δηλαδή συμπαγής συννεφιά με σταθερές δυνατές βροχοπτώσεις,οι οποίες θα θυμίζουν ότι βρισκόμαστε στον Νοέμβριο. Αντίθετα όσο νοτιότερα, τόσο μεγαλύτερα και τα διαστήματα ηλιοφάνειας. Τα διαστήματα αυτά θα βοηθάνε στην θέρμανση του εδάφους με αποτέλεσμα εδώ οι καταιγίδες να αναπτύσσονται και πάνω από τη στεριά σε αντίθεση με τα βορειότερα τμήματα. Ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση στα ηπειρωτικά.

Επίπεδο Προειδοποίησης 2: Σε αυτά τα τμήματα οι βροχές – καταιγίδες (οι τελευταίες στη νότια Ελλάδα και στα παράκτια τμήματα της Βόρειας χώρας) θα έχουν έντονο χαρακτήρα ικανά να προκαλέσουν προβλήματα.

Επίπεδο Προειδοποίησης 3: Σε αυτά τα τμήματα θα εντοπίζεται ο πυρήνας της κακοκαιρίας. ισχυρές, επίμονες βροχοπτώσεις που θα κρατήσουν όλη την ημέρα, αλλά και ισχυρές καταιγίδες θα προκαλέσουν εκτεταμένα πλημμυρικά επεισόδια. Αποφύγετε τις μετακινήσεις, πάρτε μέτρα προστασίας.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/6/18: Καθώς η διαταραχή εξασθενεί παραμένοντας στάσιμη πάνω από τη χώρα μας τα διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως στη Βόρεια χώρα όπου θα έχει και την περισσότερη συννεφιά θα μεγαλώσουν. Αυτό θα δώσει την ευκαιρία στην εκδήλωση μεσημεριανών καταιγίδων στο σύνολο του ηπειρωτικού κορμού. Έτσι, ενώ τις πρωινές ώρες οι μπόρες, καταιγίδες θα απασχολούν τα θαλάσσια τμήματα τις μεσημεριανές ώρες αυτές θα εντοπίζονται στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Άνεμοι μεταβλητοί μέτριοι.

Επίπεδο Προειδοποίησης 1: Εκδίδεται για το σύνολο της ηπειρωτικής χώρας, κυρίως λόγω του υπερκορεσμένου από τις βροχές της Τρίτης εδάφους, με τις καταιγίδες να είναι ικανές να προκαλέσουν μικροπροβλήματα

Επίπεδο Προειδοποίησης 2: Εδώ θα εντοπίζονται τα εντονότερα καιρικά φαινόμενα.

  • Απομακρύνετε τα οχήματά σας από ρεματιές, ή περιοχές που γνωρίζετε οτι συσσωρεύουν όμβρια ύδατα σε μεγάλες κακοκαιρίες.
  • Κοινοποιήστε το παρόν Δελτίο, προς ενημέρωση όλων.
  • Ενημερωθείτε από τις κατά τόπους αρμόδιες Αρχές
  • Ενημερώστε τους υπεύθυνους για τον καθαρισμό των φρεατίων
  • Αναβάλλετε τυχών διακοπές σας μέχρι και την Τετάρτη, το ίδιο ισχύει και για εξωτερικές εργασίες.
  • ΜΗΝ ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΑΤΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΣΑΣ.
  • ΜΗΝ ΥΠΟΕΚΤΙΜΑΤΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ.
Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast