Υποχωρεί ο υδράργυρος από την ΠΕΜΠΤΗ-τοπικές βροχές

Ακόμη ένα 24ωρο- Η Τετάρτη στην ουσία- διατηρείται ο γενικά ήπιος και καλός καιρός, παρά τους ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά. Όπως τονίζουμε και στα διαδοχικά δελτία μας, από την ΠΕΜΠΤΗ, οι βοριάδες θα παρουσιάσουν ενίσχυση εκ νέου, μεταφέροντας σημαντικά ψυχρότερες αέριες μάζες από την Μαύρη Θάλασσα προς την περιοχή μας. Σε τέτοιες περιπτώσεις, δηλαδή όταν το κρύο διοχετεύεται δια μεσου της Μαύρης Θάλασσας στην χώρα μας, η πτώση γίνεται ιδιαίτερα αντιληπτή στα βόρεια και τα ανατολικά ηπειρωτικά καθώς και το Αιγαίο. Αντίθετα, η Πίνδος, εμποδίζει την κίνηση του κρύου αέρα δυτικότερα, έτσι η δυτική Ελλάδα, δεν θα ‘καταλάβει’ κάτι ουσιαστικό από αυτή την πτώση.

Την πτώση αυτή, θα την συνοδέψουν και κάποιες βροχές, στα ανατολικά ηπειρωτικά, το Αιγαίο και – σε τοπικό επίπεδο- σε Μακεδονία ( κυρίως κεντρική-ανατολική) και Θράκη. Γενικά φαινόμενα χωρίς αξιόλογο χαρακτήρα, τα οποία θα περιοριστούν γρήγορα στην νότια χώρα, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.

Ανοιχτό, παραμένει το ενδεχόμενο για μια αρκετά αξιόλογη ΜΕΤΑΒΟΛΗ στον καιρό, από το ΣΑΒΒΑΤΟ και κυρίως την ΚΥΡΙΑΚΗ και μετά, με αξιόλογες βροχές αλλά και τα πρώτα καλά χιόνια στα ορεινά μας, κυρίως κατά μήκος της Πίνδου, ενδεχόμενο το οποίο θα το δούμε κατά πόσο θα επαληθευτεί και τις επόμενες ημέρες.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Συνεχίζεται και την ΤΕΤΑΡΤΗ ο γενικά καλός καιρός, αν και οι συννεφιές δεν θα λείψουν κατά περιόδους. Ασθενείς μεταβλητοί οι άνεμοι, θερμοκρασία χωρίς καμία μεταβολή. Κάτι θα αλλάξει μέσα στην ΠΕΜΠΤΗ, οπου περιμένουμε πρόσκαιρη ενίσχυση του βαρδάρη στην πόλη. Ο βαρδάρης αυτός, θα αγγίξει και τα 5-6 μποφόρ για λίγες ώρες, και θα είναι αυτός που θα μας φέρει το κρύο από τα Βαλκάνια. Το πρωί της Παρασκευής, η θερμοκρασία δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τους 8-9 βαθμούς, ακόμη και στο  κέντρο της πόλης. Συννεφιές και κρύο μέσα στο ΣΚ, ενώ προς την ΚΥΡΙΑΚΗ ενδεχομένως να βρέξει κατά τόπους.

ΑΤΤΙΚΗ: Ο ενισχυμένος ΒΑ άνεμος διατηρείται τα επόμενα 24ωρα, ενώ η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει από την ΠΕΜΠΤΗ και μετά. Μέσα στην ΠΕΜΠΤΗ, δεν αποκλείεται να βρέξει πρόσκαιρα κυρίως στα βόρεια του νομού. Μια διαταραχή, η οποία θα πλησιάζει από την Μεσόγειο προς την χώρα μας, θα είναι και η αιτία των αυξημένων νεφώσεων που θα συνοδεύουν τον καιρό στην Αττική από Παρασκευή και μετά, ενώ αυτές οι συννεφιές θα είναι ικανές να δώσουν τοπικές βροχές, προς την ΚΥΡΙΑΚΗ ενδεχομένως και αξιόλογες. Το κρύο, ειδικά με τις συννεφιές και την υγρασία/φαινόμενα, θα αρχίσει να γίνεται αισθητό!

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast