Βίαιη επιστροφή του Χειμώνα το Σαββατοκύριακο

Οι σχεδόν ανοιξιάτικες και ηλιόλουστες ημέρες που περνάμε, δεν προμηνύουν σε τίποτα, την σοβαρή αλλαγή του καιρού η οποία θα λάβει χώρα μέσα στο ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ.

Καθότι λόγω χρονικής απόστασης και (αναμενόμενης) ασάφειας των δεδομένων, δεν μπορούμε να μπούμε σε λεπτομέρειες, θα αναλυθεί επιγραμματικά η όλη κατάσταση:

Η μεταβολή του καιρού, τοποθετείται χρονικά μέσα στο ΣΑΒΒΑΤΟ, πρώτα από τα βόρεια και προοδευτικά σε όλη την κεντρική και νότια χώρα καθώς και το Αιγαίο.

Την Κυριακη ο καιρος θα ειναι βελτιωμένος (ως προς τα φαινόμενα) στα βόρεια, ενώ η κακοκαιρία θα εστιάζεται πλέον στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο.

-Διαδοχικές υποτροπές θα επηρεάζουν τα ανατολικά ηπειρωτικά και τις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας.

ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ: Αυτές δείχνουν να επηρεάζουν και πεδινά τμήματα, αρχικά της βόρειας χώρας (ΣΑΒΒΑΤΟ) και μέσα στην ΚΥΡΙΑΚΗ και πεδινά τμήματα της Θεσσαλίας-Στερεάς. Υπάρχουν σενάρια που θέλουν πολύ μεγάλα ύψη χιονιού ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές, ικανά  να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις, ακόμη και να αποκλειστούν αρκετά ορεινά χωριά, ιδιαίτερα σε Στερεά-Βοιωτία και Εύβοια.

ΒΡΟΧΕΣ: Τα νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη, φαίνεται να βρίσκονται και πάλι δυστυχώς στο επίκεντρο πολύ έντονων βροχοπτώσεων αλλά και χιονοπτώσεων στα ψηλότερα τμήματα.

ΑΝΕΜΟΙ: Σημαντική ενίσχυση των βοριάδων από το ΣΑΒΒΑΤΟ και έπειτα, σε εντάσεις άνω των 8 με 9 μποφόρ, προκαλώντας προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

ΠΑΓΕΤΟΣ: Ισχυρός παγετός φαίνεται πως θα απασχολήσει όλα τα ηπειρωτικά τμήματα από το βράδυ του ΣΑΒΒΑΤΟΥ και μετά, ιδιαίτερα αυτά της βόρειας και ανατολικής χώρας. Το κρύο θα συνεχιστεί μειωμένο μεν, και την νέα εβδομάδα. Τα ‘δυσκολα’ βράδια πάντως από πλευράς θερμοκρασιών, είναι του Σαββάτου και της Κυριακής, ειδικά στις περιοχές που θα έχει ξαστερώσει.

Η Δυτική Ελλάδα, δεν φαίνεται να επηρεάζεται από αυτή την κατάσταση, με εξαίρεση κάποιες βροχές στα νησιά του Ιονίου.

ΑΤΤΙΚΗ: Το σύνολο του νομού, θα μπει σε τροχιά σοβαρής κακοκαιρίας (θυελλώδεις ΒΑ άνεμοι-πτώση θερμοκρασίας – φαινόμενα) από το Σάββατο και έπειτα. Πλήθος σεναρίων θέλουν οι χιονοπτώσεις, να έχουν έντονο χαρακτήρα και να πολιορκούν ακόμη και τμήματα του αστικού ιστού. Η θερμοκρασία, αξίζει να σημειωθεί πως θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση, της τάξεως των 12-14 βαθμών σε σχέση με τις τρέχουσες ημέρες. Παρακολουθούμε την εξέλιξη και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση μόλις τα στοιχεία σταθεροποιηθούν, έτσι ώστε να δούμε κατά πόσο το χιόνι θα καταφέρει να ρίξει το κάστρο της πόλης. Ανεξάρτητα όμως με αυτό, το κρύο θα είναι τσουχτερό από Σάββατο και έπειτα!  

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Στην Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή, η όλη καιρική δραστηριότητα θα εντοπίζεται μέσα στο ΣΑΒΒΑΤΟ. Χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινότερα τμήματα, ενώ πρόσκαιρα ίσως κατέβουν και μέσα στην πόλη για μερικές ώρες. Εδώ η προσοχή πρέπει να εστιαστεί στον ισχυρό παγετό που θα ακολουθήσει το βράδυ του Σαββάτου αλλά και της Κυριακής, ενώ σε περίπτωση που έχουν σημειωθεί χιονοστρώσεις σε προάστια κτλ, θα σχηματιστεί πάγος. Άνοδος της θερμοκρασίας από Δευτέρα, με το κρύο όμως να παραμένει, αλλά ο παγετός να περιορίζεται αισθητά. 

 

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast