Τίτλοι τέλους για το Καλοκαίρι 2018 (?)

Έχει περάσει περίπου ένα 24ωρο, από τότε που το σύνολο των μοντέλων , θέλουν την ανάπτυξη του πρώτου μεγάλου αντικυκλώνα, καθαρά φθινοπωρινής – για να μην πω χειμερινής- υφής, στην δυτική-βόρεια Ευρώπη. Κοιτώντας τα σημερινά λοιπόν δεδομένα, η υπόθεση ‘ Λήξης Καλοκαιριού 2018’ προχώρησε ένα ακόμη βήμα. Πάμε να δούμε τον χάρτη στον οποίον μπορούμε να βασιστούμε:

 

Όλα, ξεκινάνε από τις  120 ώρες. Παρατηρούμε, μία πολύ καλά οργανωμένη ατμοσφαιρική διαταραχή, η οποία θα επηρεάσει την ΚΥΡΙΑΚΗ το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία θα κινηθεί ταχύτατα, – πραγματικά ταχύτατα- προς την ανατολική Ευρώπη. Αλλά ας σταθούμε πρώτα στο παρακάτω καρέ. Παρατηρούμε, δυτικά της Αγγλίας-Ιρλανδίας, την ανάπτυξη μιας αντικυκλωνικής σφήνας, στον βόρειο Ατλαντικό. Αυτή η σφήνα, θα δώσει ανάπτυξη ιδιαίτερα ισχυρού αντικυκλώνα εμποδιστή ( αζορικός) ο οποίος θα είναι και ο υπεύθυνος, για τον οριστικό…εξοστρακισμό του Καλοκαιριού, πάνω από την Γηραιά ήπειρο.

 

 

 

Στο παρακάτω λοιπόν καρέ, μόλις ένα 24ωρο μετά, παρατηρούμε το πόσο έντονα, ισχυροποιείται ο αζορικός αντικυκλώνας πάνω από την ΒΔ Ευρώπη. Ενας πραγματικά εντυπωσιακός χάρτης, αν σκεφτεί κανείς οτι σε μόλις 1 ημέρα, μια αντικυκλωνική σφήνα θα καταφέρει να εξελιχθεί σε έναν τεράστιο αντικυκλώνα εμποδιστή! Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η βαρομετρική μεταβολή που θα δουν οι Αγγλοι στα βαρόμετρά τους, ειδικά οι Ιρλανδοί, όπου από τα 985Hpa της Κυριακής, θα βρεθούν στα 1035hpa της Δευτέρας(!)

Εξ ορισμού λοιπόν, έχουμε να κάνουμε με μια ΒΙΑΙΗ και ΑΙΦΝΙΔΙΑ ατμοσφαιρική ταλάντωση, η οποία θα αλλάξει άρδην τον καιρό πάνω από το σύνολο της Ευρώπης και φυσικά της χώρας μας.  Για την ώρα όμως, θα σταματήσω σε αυτόν τον χάρτη, καθώς μέχρι εδώ, είναι οι πιθανότητες τόσες ώστε να μιλάμε με βεβαιότητα ( 60-70% να σχηματιστεί αυτός ο αντικυκλώνας ) .

Η κίνησή του και το πως αυτός θα αλληλεπιδράσει με το ψύχος που υπάρχει στην βόρεια Ευρώπη, πόσο νότια θα το κατεβάσει και με πια μορφή ( βοριάδες/ αποκομένη λίμνη/ οργανωμένο βαρομετρικό με γενικευμένες βροχές κτλ ) δεν έχει ακόμη γίνει σαφές. Πάντως, τέτοιοι αντικυκλώνες, συνηθίζουν να μένουν για πάνω από 7 ημέρες ενεργοί, έτσι θα πρέπει να θεωρηθεί σίγουρο, πως η θερμοκρασία θα παρουσιάσει κάμψη και οι βροχές θα μας πλησιάσουν….

 

Πηγή εικόνων: meteociel.fr

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast