Διαστημικά ταξίδια: Η spaceX ανακοινώνει το πρώτο πρόγραμμα εμπορικών ταξιδιών στο διάστημα!

blue origin

Μέχρι τώρα, το ταξίδι στο διάστημα, ήταν κάτι που αφορούσε αποκλειστικά άρτια εκπαιδευμένους αστροναύτες και ουδέποτε, η βιομηχανία του διαστήματος, είχε συννδιαστεί με τον μέσο πολίτη. Όμως, η αυξημένη ζήτηση του κοινού για να εξερευνήσει το διάστημα, αλλάζει τα δεδομένα. Μέσα σε εικονικό ακροατήριο 100χιλιάδων ατόμων, μέσω live μετάδοσης, ο ιδρυτής της SpaceX, ανακοίνωσε πως το σχέδιό του, μια εμπορική πτήση γύρω από το φεγγάρι, μπορεί πλέον να γίνει πραγματικότητα! Ο φιλόδοξος τρισεκατομμυριούχος, παρουσίασε μάλιστα σε διαφάνειες, το επιβλητικό σκάφος το οποίο όπως τονίζει, θα είναι έτοιμο μέσα στο 2019.

Αν όλα πάνε κατ ευχήν, όπως τονίζει ο ίδιος, η πρώτη δοκιμαστική πτήση θα γίνει μέσα στο 2021, και αν δεν υπάρξουν απρόοπτα, τα πρώτα….εισητήρια θα ‘κοπούν΄  μέσα στα αμέσως επόμενα έτη. Οι ειδικοί πάντως προειδοποιούν, πως ένα τέτοιο ταξίδι, δεν είναι για όλους. Απαιτεί καλή φυσική κατάσταση, πολλές ώρες προπόνησης σε προσομοιωτές ενώ ο κίνδυνος να πάει κάτι στραβά, είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός, εκεί έξω. Αναμένουμε πάντως με ενδιαφέρον αυτό το τεχνολογικό άλμα της επιστήμης του Διαστήματος!

 

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast