ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Χιονοπτώσεις και ισχυρός παγετός – όλη η εξέλιξη

ΠΕΜΠΤΗ 3/1/19: Τσουχτερό το κρύο στην πόλη, με βαρδάρη γύρω στα 4-5 μποφόρ. Χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται κατά περιόδους στην ευρύτερη περιοχή του νομού, με χιονοστρώσεις αξιόλογες σε ορεινά-ημιορεινά τμήματα, άνω των 250-300m. Εντός της πόλης, θα έχουμε εναλαγές χιονόνερου με υγρό χιόνι, το οποίο σε πιθανή πρόσκαιρη έξαρση ( προς το μεσημεράκι φαίνεται αυτό) να καταφέρει να ασπρίσει εύκολες επιφάνειες-πάρκα ακόμη και στο κέντρο. Δεν θα δημιουργήσει πάντως προβλήματα εντός του αστικού ιστού, καθώς οι θερμοκρασίες θα είναι θετικές ( γύρω στους 1,5-2 βαθμούς η θερμοκρασία την ώρα των φαινομένων).

Αξιόλογες χιονοστρώσεις αντίθετα στα προάστια, ακόμη και σε δρόμους, κάνοντας την χρήση αλυσίδων απαραίτητη.

Υποχώρηση των φαινομένων, πρόσκαιρα από αργά το μεσημέρι-νωρίς το απόγευμα. ΙΣΧΥΡΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ, με τον κίνδυνο σχηματισμού πάγου στο οδόστρωμα ( χιονι-νερό) να είναι μεγάλος, ακόμη και μέσα στο κέντρο. Περιορίστε τις άσκοπες μετακινήσεις.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/1/19: Μέρα χιονιά για την πόλη και το σύνολο του νομού. Από το πρωί, πυκνές χιονοπτώσεις μέχρι το κύμα, ενώ οι θερμοκρασίες θα βρίσκονται σε ολικό παγετό ( δεν θα ξεπεράσουν τους μηδεν βαθμούς κελσίου όλο το 24ωρο) ακόμη και στο κέντρο. Αξιόλογη χιονόστρωση αναμένουμε λοιπόν, μέχρι και τις βάρκες, με το σκηνικό να θυμίζει έντονα την Αριάδνη.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ από το ΣΑΒΒΑΤΟ αλλά με ισχυρό παγετό.

** ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΙΣΧΥΡΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΘΑ ΠΑΓΩΣΟΥΝ. **

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast