Θεαματική πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια-Χιονοπτώσεις στην ΘΡΑΚΗ

Δυνατοί νοτιάδες, θα κυριαρχούν και μέσα στην ΤΡΙΤΗ, στο σύνολο του Αιγαίου και όχι μόνο. Αποτέλεσμα, η θερμοκρασία να παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, με τις μέγιστες να αγγίζουν και τους 20 βαθμούς, ακόμη και στα βόρεια! Ισχύει φυσικά για περιοχές επιρρεπείς στον νοτιά, όπως η Θράκη. Σε κλειστές, απομακρυσμένες περιοχές από τις θάλασσες, ο νοτιάς εισέρχεται δύσκολα, έτσι το κρύο, παραμένει αισθητό, παρότι μπορεί σε γειτονικές περιοχές, να θυμίζει..Άνοιξη!   Οι βροχές θα μας συνοδεύουν κατά περιόδους και αύριο αλλά και την Τετάρτη.

Το όλο ενδιαφέρον όμως, εστιάζεται από την ΤΕΤΑΡΤΗ και κυρίως μέσα στην ΠΕΜΠΤΗ. Σ αυτό το 24ωρο, φαίνεται πως θα οργανωθεί ένα αρκετά συμπαγές βαρομετρικό χαμηλό, με επίκεντρο το Αιγαίο. Το χαμηλό αυτό, θα συνδιαστεί με απότομη και σημαντική ενίσχυση των βοριάδων σε επίπεδα θύελλας ( 10 μποφόρ) στο ΑΙΓΑΙΟ, κυρίως μέσα στην ΠΕΜΠΤΗ. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΠΤΩΣΗ, σε καθαρά χειμερινά επίπεδα, πρώτα στα βόρεια και σταδιακά σε όλη την χώρα. Ιδιαίτερα φαίνεται να επηρεάζεται η ΘΡΑΚΗ από αυτό το πρώτο κύμα κρύου, καθώς η θερμοκρασία θα πέσει κάτω από το μηδέν, ακόμη και τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης. Σε πολλές περιοχές της Θράκης, θα έχουμε δηλαδή ολικό παγετό, ιδιαίτερα στα βόρεια τμήματά της.

Το κύμα κρύου, θα συνοδεύεται και από φαινόμενα. Το σύνολο των δεδομένων, θέλουν να έχουμε τις πρώτες χιονοπτώσεις σε ΠΕΔΙΝΕΣ περιοχές της  ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και της ΘΡΑΚΗΣ, μέσα στην ΠΕΜΠΤΗ. Μεγάλες πόλεις, όπως Δράμα, Κομοτηνή, θα δεχθούν τις πρώτες χιονοπτώσεις της φετινής σεζόν, ενώ ενδεχομένως να έχουμε και άσπρισμα σε επιφάνειες! Η Αλεξανδρούπολη, φαίνεται επίσης να δέχεται παροδικές χιονοπτώσεις για κάποιες ώρες μέσα στην Πέμπτη, συνοδεία θυελλωδών βοριάδων.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για αλεξανδρουπολη χιονι

Στα λευκά θα ντυθεί ο ΕΒΡΟΣ μέσα στην ΠΕΜΠΤΗ, ενώ ο παγετός που θα ακολουθήσει την ΝΥΧΤΑ προς την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, θα κάνει το οδικό δίκτυο επικίνδυνο. Σε γενικές γραμμές πάντως, δεν αναμένονται αξιόλογα ύψη χιονιού.

Στην υπόλοιπη βόρεια χώρα, οι παροδικές χιονοπτώσεις θα περιοριστούν σε ημιορεινές-ορεινές περιοχές, φαινόμενα που και εδώ δεν θα χαρακτηριστούν αξιόλογα.

Σχετική εικόνα

Βελτίωση του καιρού από το βράδυ της ΠΕΜΠΤΗΣ, ενώ το Σαββατοκύριακο, φαίνεται να κυλάει με γενικά καλό καιρό.  Θα ακολουθήσουν νεότερα δελτία για την εξέλιξη της πρώτης επίσκεψης του Χειμώνα στην περιοχή μας!

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast