Σε εξαιρετικά επίπεδα η χιονοκάλυψη στην Σιβηρία

 

Με πολύ καλές προϋποθέσεις, φαίνεται να ξεκινά ο φετινός Χειμώνας, τουλάχιστον όσον αφορά τις ‘αποθήκες ψύχους’ στην Σιβηρία. Οπως παρατηρούμε στον χάρτη τρέχουσας χιονοκάλυψης, το σύνολο της Ρωσίας, και όλη η Σιβηρία, καλύπτονται από ένα παχύ στρώμα χιονιού. Αυτό βέβαια φαίνεται και από τις θερμοκρασίες στα 850hpa, η οποίες είναι σταθερά κοντά ή και λίγο χαμηλότερα από τον μέσο όρο, στην ευρύτερη περιοχή. Ιδιαίτερα ενθαρυντικό αυτό, καθώς τους προηγούμενους 2 Χειμώνες, η Σιβηρία κυριολεκτικά..φλέγοταν, με θερμοκρασιακές αποκλίσεις έως και +13 βαθμούς επάνω από τα κανονικά, ενώ και η χιονοκάλυψη ήταν πενιχρή.

Με την παρουσία των κατάλληλων βαρομετρικών διατάξεων λοιπόν ( αντικυκλώνες στην δυτική Ευρώπη), θεωρώ πως το ψύχος, θα κατακλύζει με μεγάλη ευκολία την περιοχή μας, δίνοντας αρκετές ευκαιρίες για χιονοπτώσεις, ακόμη και σε πεδινά τμήματα. Φυσικά, όλα αυτά, εξαρτώνται από τον Ατλαντικό, και την δραστηριότητά του ως προς το οργανωμένο Ισλανδικό Χαμηλό.

( εικ. χάρτη: NASA)

 

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

One Response so far.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast