Σημαντική μεταβολή του καιρού-ισχυρές βροχοπτώσεις

Αλλάζει εκ νέου ο καιρός και από τα δυτικά, μέσα στην ΔΕΥΤΕΡΑ 8 Απριλίου, στο σύνολο της χώρας. Kύριο χαρακτηριστικό αυτή την φορά, είναι πως θα επηρεαστεί και η βόρεια χώρα, μετά από πολλούς μήνες απουσίας αξιόλογων φαινομένων. Η ανομβρία λοιπόν, δείχνει να τερματίζει στην Μακεδονία. Μάλιστα, ο ‘τερματισμός’ αυτός, θα γίνει με κατά τόπους έντονες βροχοπτώσεις, ικανές να προκαλέσουν πιθανά προβλήματα σε περιοχές που ‘παραδοσιακά’ μαζεύουν νερά, σε ισχυρές νεροποντές.

Νοτιότερα, τα φαινόμενα παρότι θα είναι κατά τόπους αξιόλογα, μάλιστα θα εκδηλωθούν και διάσπαρτες καταιγίδες- εντούτοις δεν αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα, καθώς θα είναι γενικά μικρής διάρκειας. Σε γενικές γραμμές, όσο νοτιότερα θα βρισκόμαστε, τόσο μεγαλύτερα θα είναι τα ανοίγματα του καιρού.

Ευχάριστα τα νέα και για την Κρήτη, καθώς η επερχόμενη κακοκαιρία, δεν φαίνεται να επηρεάζει σημαντικά το νησί, παρά τις κάποιες τοπικές μπόρες που θα σημειωθούν και πάλι κατά τόπους, αυτές δεν θα έχουν σε καμία περίπτωση την διάρκεια και την ένταση των προηγουμένων ημερών.

Χάρτης φαινομένων:

Μωβ απόχρωση. Τα εντονότερα/αξιολογότερα φαινόμενα, αναμένονται στην Μακεδονία και τα δυτικότερα τμήματα της Θράκης. Σε αυτά τα διαμερίσματα, οι βροχές, θα ξεκινήσουν από το πρωί-περίπου- της Δευτέρας, και θα διατηρηθούν με αυξομειώσεις, μέχρι και το πρωινό της Τετάρτης. Συνολικά, αναμένεται να πέσει ακόμη και περισσότερο νερό, από το μέσο μηνιαίο ύψος υετού, που αντιστοιχεί σε αυτές τις περιοχές για τον Απρίλη.

Μπλε απόχρωση: Σε αυτές τις περιοχές, θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες κατά τόπους και κατά περιόδους, τα ύψη βροχής εντούτοις, παρότι αξιόλογα, δεν αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα.  Σημειώνεται πως στα παράκτια-θαλάσσια τμήματα, θα υπάρχουν μεγάλα ανοίγματα στον καιρό.

Γαλάζια απόχρωση: Σε αυτά τα τμήματα, οι μπόρες και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες, θα έχουν μικρή διάρκεια και έκταση. Έξαρση των φαινομένων με την μορφή έντονης αστάθειας, θα έχουμε την ΤΕΤΑΡΤΗ σε Θεσσαλία-Στερεά και Πελοπόννησο, τις μεσημεριανές ώρες.

 

ΑΤΤΙΚΗ: Το πέρασμα του ψυχρού μετώπου μέσα στην ΔΕΥΤΕΡΑ, θα δώσει πέρασμα έντονης βροχής ή και καταιγίδας μέσα στην ημέρα. Σχετικά γρήγορα πάντως, ο καιρός θα ‘σπάσει’ και θα καταστεί άστατος.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Βροχερό το σκηνικό του καιρού την ΔΕΥΤΕΡΑ, ενώ προς το απόγευμα, θα πρέπει οι βροχές να ενταθούν σημαντικά και να εκδηλωθεί και καταιγίδα. Βροχερός ο καιρός και την ΤΡΙΤΗ, ενώ προς το απόγευμα και μετά θα αρχίσουν να εξασθενούν τα φαινόμενα.

 

 

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast