Πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού-ενίσχυση των βοριάδων

Πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός, μέσα στην ΤΡΙΤΗ. Κύρια χαρακτηριστικά η σημαντική ενίσχυση των ανέμων, οι τοπικές βροχές στα νότια, καθώς και κάποιες παροδικές χιονοπτώσεις στην δυτική Μακεδονία τις πρωινές ώρες. Σε γενικές γραμμές, με εξαίρεση το νότιο Αιγαίο και την Πελοπόννησο, τα φαινόμενα θα είναι έως μέτριας έντασης, χωρίς να είναι ικανά να προκαλέσουν προβλήματα.

Ενίσχυση των βοριάδων οι οποίοι θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, με έμφαση στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και το Αιγαίο. Ο παγετός διατηρείται τις βραδυνές ώρες στα ηπειρωτικά, με την ένταση των προηγουμένων ημερών.

ΑΤΤΙΚΗ: Ενίσχυση των βοριάδων μέσα στην ΤΡΙΤΗ με την θερμοκρασία σε πτώση. Οι συννεφιές ίσως αφήνουν κατά διαστήματα ασθενή βροχή ή πρόσκαιρη χιονόπτωση στα ψηλότερα τμήματα, φαινόμενα άνευ σημασίας, χωρίς να είναι ικανά να προκαλέσουν προβλήματα. Η θερμοκρασία γύρω στους 5-6 βαθμούς στο κέντρο της πόλης.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σημαντική ενίσχυση του βαρδάρη στα 6 με 7 μποφόρ, τοπικά ίσως και 8 μέσα στην ΤΡΙΤΗ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, το κρύο όμως θα είναι αισθητό εξ αιτίας του ανέμου. Δεν αναμένονται φαινόμενα στην περιοχή. Εξασθένηση του βαρδάρη από την νύχτα.

 

 

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Προειδοποίηση επιπέδου 1 εκδίδεται για την ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Οι παροδικές χιονοπτώσεις, λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, θα σχηματίσουν πάγο σε πολλές περιοχές. Δείξτε προσοχή στις μετακινήσεις σας. Άνοδος της θερμοκρασίας από ΤΕΤΑΡΤΗ και μετά. 

Προειδοποίηση επιπέδου 1 εκδίδεται για την ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Ο βαρδάρης, θα ενισχυθεί απότομα από τα ξημερώματα της ΤΡΙΤΗΣ μέχρι και το απόγευμα της ίδιας μέρας, με τις εντάσεις του να αγγίζουν και τα 8 μποφόρ. Προσοχή για πτώσεις μεγάλων κλαδιών/αντικειμένων και κατά την οδήγηση για πλευρικούς ανέμους. 

Προειδοποίηση επιπέδου 1 εκδίδεται για το ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ. Τοπικές καταιγίδες, ενδεχομένως πρόσκαιρα ισχυρές θα εκδηλωθούν μέσα στην ΤΡΙΤΗ, προκαλώντας πιθανά πρόσκαιρα προβλήματα. 

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast