Ποιές περιοχές θα ντυθούν την Τρίτη στα λευκά

Η -χειμερινής υφής- αυριανή πρόσκαιρη μεταβολή στον καιρό, αναμένεται να συνδιαστεί με χαμηλές θερμοκρασίες, τόσο ώστε να καταφέρουν, να μετατρέψουν τις βροχές σε χιονοπτώσεις, ακόμη και σε αστικά κέντρα της βόρειας χώρας. Ας δούμε λοιπόν, ποιες πόλεις-περιοχές, αναμένεται να δεχθούν αύριο χιονοπτώσεις:

Δυτική Μακεδονία: Όλο το διαμέρισμα, θα δεχθεί χιονοπτώσεις μέτριας έως και ισχυρής έντασης, από αργά το βράδυ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες της ΤΡΙΤΗΣ. Χιονοστρώσεις ( 5-15cm) αναμένεται να έχουμε σε όλες τις πόλεις, Γρεβενά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Καστοριά και Φλώρινα. Οι θερμοκρασίες, θα βρίσκονται γύρω στο -1 με -2 την ώρα των φαινομένων, ως εκ τούτου, ο κίνδυνος παγετού είναι αυξημένος.  Τα αξιολογότερα φαινόμενα, θα τα έχουμε στα νοτιότερα του διαμερίσματος.  Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα της Τρίτης. Δείξτε προσοχή κατά τις μετακινήσεις σας/ να έχετε υπόψην τυχών καθυστερήσεις λόγω πάγου.

Αποτέλεσμα εικόνας για χιονι καστορια

Κεντρική Μακεδονία: Αξιόλογες βροχές, στα νοτιότερα τμήματα του διαμερίσματος, μέσα στην Τρίτη. Ο βαρδάρης, θα ρίξει εντυπωσιακά την θερμοκρασία στον κάμπο, με αποτέλεσμα, να έχουμε κάποιες ώρες χιονοπτώσεων ακόμη και σε πεδινά τμήματα, κατά μήκος του Αξιού. Γενικά πάντως, τα φαινόμενα δεν θα είναι αξιόλογα, ιδιαίτερα όσο βορειότερα πηγαίνουμε. Στις περιοχές που δεν επηρεάζονται από τον βαρδάρη ( ορεινή Χαλκιδική – εσωτερικό νομού Θεσσαλονίκης) οι χιονοπτώσεις θα εντοπίζονται σε καθαρά ορεινές περιοχές. Βελτίωση του καιρού από την νύχτα.

Αποτέλεσμα εικόνας για χιονι χορτιατη

Ανατολική Μακεδονία: Εδώ, θα έχουμε τοπικές βροχές, μέσα στην ημέρα καθώς και αρκετό κρύο. Οι χιονοπτώσεις, θα εντοπίζονται καθαρά σε ορεινές περιοχές και θα είναι γενικά πενιχρές.  Βελτίωση του καιρού από την νύχτα της Τρίτης.

Θράκη: Στην Θράκη, περιμένουμε αρχικά βροχές, τοπικού χαρακτήρα μέσα στην Τρίτη. Από τις απογευματινές ώρες, οι βροχές θα μετατραπούν σε χιονοπτώσεις, κατά περιόδους έως και αξιόλογης έντασης, στο βορειότερο κομμάτι της, ακόμη και σε πεδινά τμήματα. Ορεστιάδα, Σουφλί, θα ντυθούν στα λευκά το βράδυ προς την Τετάρτη το πρωί, ενώ χιονόπτωση ενδεχομένως να δει και η Αλεξανδρούπολη, το πρωί της Τετάρτης.

Αποτέλεσμα εικόνας για ορεστιαδα χιονι

 

Στην υπόλοιπη κεντρική και νότια χώρα, παρότι θα έχουμε αξιόλογα φαινόμενα ( βροχές) οι χιονοπτώσεις θα εντοπίζονται σε ορεινές περιοχές. Θα είναι πάντως ιδιαίτερα αξιόλογες, βάζοντας μεγάλα ύψη χιονιού σε πολλά χιονοδρομικά.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast