ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

Πριν ακόμα μας αποχαιρετήσει η τελευταία κακοκαιρία, ο καιρός αναμένεται να αλλάξει, άρδην, μέσα στην ΤΕΤΑΡΤΗ και την ΠΕΜΠΤΗ. Κύριο χαρακτηριστικό – ομολογουμένως είναι ιδιαίτερα σπάνιο να βλέπεις νοτιάδες μετά από πανελλαδικό χιονιά- η σοβαρή ενίσχυση των νοτιάδων στα πελάγη, οι οποίοι θα αγγίξουν και τα 10-11 μποφόρ, προκαλώντας προβλήματα. Η θερμοκρασία, θα σημειώσει κατακόρυφη άνοδο στην δυτική και κυρίως την νότια και ανατολική χώρα. Αξίζει για παράδειγμα να σημειωθεί, πως στην Αθήνα, από τους +2 με +4 βαθμούς της Τρίτης, θα φτάσουμε τους +15 μέσα στην Πέμπτη, με τον νοτιά να ξεπερνάει τα 9 μποφόρ.

Η καιρική δραστηριότητα όμως, όσον αφορά τα φαινόμενα, θα εντοπίζεται στην δυτική και βόρεια χώρα. Το θερμό μέτωπο που θα προελαύνει από τα δυτικά, θα συναντήσει το προϋπάρχον ψύχος, και θα δώσει πολύ πυκνές χιονοπτώσεις, αρχικά και σε πεδινά τμήματα Θεσσαλίας και Μακεδονίας. Στην Θράκη και τα ανατολικότερα τμήματα της Μακεδονίας, από το ύψος περίπου της Καβάλας και ανατολικότερα, ο νοτιάς, δεν θα επιτρέψει τις χιονοπτώσεις να φτάσουν σε πεδινά τμήματα, τουλάχιστον σε βαθμό που να προκαλέσουν προβλήματα. Εκεί άλλωστε, αναμένεται κατακόρυφη άνοδος της θερμοκρασίας όσο θα προχωράμε προς την Πέμπτη, με τις βροχές να πέφτουν ακόμη και σε μεγάλα υψόμετρα.

ΗΠΕΙΡΟΣ: Πολύ πυκνές χιονοπτώσεις αρχικά, ακόμη και στα πεδινά τμήματα. Σταδιακά μέσα στην ημέρα, θα το γυρνάει σε δυνατή βροχή στα πεδινά και τα χιόνια θα ανέβουν υψόμετρο όσο προχωράει η μέρα, σε καθαρά ορεινές περιοχές άνω των 1000m.

ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ φαίνεται πως θα καταφέρουν να δεχθούν την κλασική παπλαμούδα, τις πρωινές ώρες , δυστυχώς όμως σχετικά γρήγορα, ο ζεστός νοτιάς θα πάρει το πάνω χέρι, εκτοπίζοντας το ψύχος και μετατρέποντας την πρωινή πυκνή χιονόπτωση σε χιονόλυτο και σταδιακά μεχρι το τέλος της ημέρας σε βροχή.

Αποτέλεσμα εικόνας για γιαννενα χιονι

 

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΓΑΛΑ ΥΨΗ ΧΙΟΝΙΟΥ φαίνεται να πέφτουν στην Πίνδο, με πολλά δεδομένα να θέλουν έως και 100cm νέου χιονιού, μέσα σε ένα 24ωρο! Προσοχή όσοι θα βρίσκεστε η σκοπεύετε να κινηθείτε στο ορεινό δίκτυο του διαμερίσματος, καθώς ο κίνδυνος να αποκλειστείτε είναι μεγάλος. 

 

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πυκνές χιονοπτώσεις ήδη από τις πρωινές ώρες σε όλο το διαμέρισμα. Απαραίτητες θα είναι οι αλυσίδες, καθώς γενικά φαίνεται ο όγκος του χιονιού, να καταφέρνει να προκαλέσει προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ακόμη και μέσα στις πόλεις. Σταδιακά πάντως το ψύχος θα ‘μαλακώνει’ και το χιόνι θα τείνει να γίνεται ποιο βαρύ, υγρό, ενώ προς το τέλος της ημέρας, ενδεχομένως να το γυρίζει και σε χιονόλυτο/χιονόνερο. Δείξτε προσοχή όσοι θα κινείστε στο διαμέρισμα, έχετε μαζί σας, αλυσίδες.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Παροδικές χιονοπτώσεις, τις πρωινές ώρες, έως νωρίς το μεσημέρι. Οι περιοχές μακριά από τις ακτές, φάινεται να ντύνονται εκ νέου στα λευκά, με τα προβλήματα στις μετακινήσεις ( κυρίως λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών) να είναι αναπόφευκτα. Στα παράκτια τμήματα, δεν αναμένονται χιονοπτώσεις, εκεί θα έχουμε κατευθείαν βροχές. Όσοι κινηθείτε προς το εσωτερικό της Μακεδονίας, ιδιαίτερα προς τα σύνορα, να έχετε μαζί σας αλυσίδες. Πυκνές χιονοπτώσεις και σε Νάουσα, Βέροια,Έδεσσα.  Πάντως όσο θα πλησιάζουμε προς το μεσημέρι, ο καιρός θα ‘μαλακώνει’ και το χιόνι θα αρχίσει να γίνεται υγρό,βαρύ, πριν το γυρίσει σε βροχή σε όλα τα τμήματα, ακόμη και ορεινότερα, ( εκεί πρόσκαιρα). Τα προβλήματα δηλαδή, όσον αφορά τις μετακινήσεις, θα εστιάζονται στο πρώτο μισό της ημέρας, μετά θα έχουν λιώσει όλα.

ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, η μέρα ξεκινάει με συννεφιά η οποία θα πρέπει να δώσει εκ νέου παροδικές χιονοπτώσεις, ακόμη και στο κέντρο. Χιονοστρώσεις θα έχουμε εκ νέου στα βορειότερα τμήματα της πόλης, προκαλόντας πιθανά προβλήματα στις πρωινές μετακινήσεις. Όλα αυτά όμως θα αποτελούν παρελθόν προς το ΜΕΣΗΜΕΡΙ και μετά, καθώς η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει και θα το γυρίσει σε χιονόνερο-βροχή, λιώνοντας τα πάντα. Κι εδώ λοιπον, τα όποια πιθανά προβλήματα προκύψουν, θα αφορούν το πρώτο μισό της ημέρας, καθώς μετά η θερμοκρασία θα ανέβει.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ: Σε αυτά τα τμήματα, ειδικά τα ανατολικότερα και στην Θράκη, ο νοτιάς θα έρθει νωρίς, εκμηδενίζοντας τις πιθανότητες για χιονόπτωση στα πεδινά. Γενικά, όσο ποιο δυτικά βρίσκεστε εδώ, τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες για χιονόπτωση στην αρχή της ημέρας. Τις πολύ πρωινές ώρες πάντως, ενδεχομένως, πόλεις όπως η Ξάνθη , η Κομοτηνή, να προλάβουν παροδικές πρόσκαιρες χιονοπτώσεις, πριν το γυρίσει σε δυνατή βροχή.  Και εδώ, μέχρι το τέλος της ημέρας, θα βρέχει σε όλα τα διαμερίσματα, ενώ ο νοτιάς στην Θράκη,  θα φτάνει τα 7 μποφόρ από το απόγευμα.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ: Αρχικά παροδικές χιονοπτώσεις, στα δυτικότερα τμήματα, ενώ παροδική χιονόπτωση ίσως σημειωθεί και στην Λάρισα. Στα ανατολικότερα, ο υετός ξεκινάει ως χιονόλυτο και χιονόπτωση στα ψηλότερα τμήματα, αλλά γρήγορα θα γίνει βροχή και θα κόψει.Γενικά από τις μεσημεριανές ώρες και έπειτα, οι θερμοκρασίες θα ανέβουν σε όλο το διαμέρισμα και τα χιόνια θα ανέβουν υψόμετρα σε καθαρά ορεινές περιοχές, γενικά όμως όχι κάτι το αξιόλογο.

 

 

 

Προειδοποιήσεις: Προειδοποίηση Επιπέδου 2 για ΧΙΟΝΙ/ΠΑΓΟ στο πρώτο μισό της ΤΕΤΑΡΤΗΣ, σε εσωτερικό Ηπείρου, δυτική Θεσσαλία, κεντρική Μακεδονία και μέρος της ανατολικής.  

 

Προειδοποίηση Επιπέδου 2 για θυελλώδεις ανέμους νοτίων διευθύνσεων στο Θρακικό, από το απόγευμα της ΤΕΤΑΡΤΗΣ. 

 

 

 

 

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

One Response so far.

  1. […] ΣΤΗΝ Θεσσαλονίκη η Τετάρτη ξεκινάει με συννεφιά η οποία θα πρέπει να δώσει εκ νέου παροδικές χιονοπτώσεις, ακόμη και στο κέντρο. Χιονοστρώσεις θα έχουμε εκ νέου στα βορειότερα τμήματα της πόλης, προκαλώντας πιθανά προβλήματα στις πρωινές μετακινήσεις. Όλα αυτά όμως θα αποτελούν παρελθόν από το μεσημέρι και μετά, καθώς η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει και θα το γυρίσει σε χιονόνερο-βροχή, λιώνοντας τα πάντα. Κι εδώ λοιπόν, τα όποια πιθανά προβλήματα προκύψουν, θα αφορούν το πρώτο μισό της ημέρας, καθώς μετά η θερμοκρασία θα ανέβει, αναφέρει το meteo-hellas.com. […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast