Μεταβολή του καιρού την Πέμπτη-χάρτης φαινομένων

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός μέσα στην ΠΕΜΠΤΗ, στο σύνολο της κεντρικής και νότιας χώρας. Σημαντική ενίσχυση των βοριάδων, σε επίπεδο θύελλας, στο Αιγαίο, καθώς η έντασή τους, θα ξεπεράσει τα 8 με 9 μποφόρ. Οι ριπές, σε πολλές περιπτώσεις θα αγγίξουν ή και θα ξεπεράσουν τα 100km/h.  Αντίστοιχα ενισχυμένοι οι ΒΑ άνεμοι και στην ΘΡΑΚΗ, με την έντασή τους στα 7 ίσως πρόσκαιρα και 8 μποφόρ, κάτι που πρέπει να λάβουν υπ όψιν τους οι οδηγοί που θα κινούνται στο οδικό δίκτυο του διαμερίσματος.

Βροχές: Η διαταραχή, θα επιλέξει μια νότια τροχιά, επηρεάζοντας την Πελοπόννησο και το νότιο Αιγαίο, με αξιόλογα ύψη βροχής κατά τόπους. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, φαίνεται να τα δέχεται η Κρήτη και γενικά το νότιο Αιγαίο. Όσο βορειότερα θα πηγαίνουμε, τόσο τα φαινόμενα θα γίνονται τοπικού χαρακτήρα και θα είναι ασθενή.  Εξαίρεση αποτελούν τα ανατολικά κράσπεδα της Πίνδου, καθώς εδώ, ο ανατολικός άνεμος, θα δώσει τις κλασικές ποτιστικές βροχοπτώσεις ( δυτική Θεσσαλία-δυτική Μακεδονία ) για κάποιες ώρες.  Στην κεντρική Μακεδονία, η συννεφιά θα αφήσει ασθενή βροχή μέσα στην ημέρα. Δεν αναμένεται να επηρεαστεί η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και το ΒΑ Αιγαίο.

Χιονοπτώσεις: Οι χιονοπτώσεις θα απασχολήσουν ορεινές περιοχές, άνω των 800m στην ηπειρωτική χώρα και θα είναι σχετικά αξιόλογες, σε ορεινή Στερεά αλλά και τα πολύ ορεινά τμήματα κατά μήκος της Πίνδου.

Θερμοκρασία: Η θερμοκρασία σε πτώση, ιδιαίτερα στα ανατολικά ηπειρωτικά. Οι μέγιστες, δεν θα ξεπεράσουν τους 11-13 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ: Κύριο χαρακτηριστικό, η ενίσχυση του βοριά, ο οποίος θα ξεπεράσει και τα 7 μποφόρ κατά τόπους. Παράλληλα, πρόσκαιρες βροχές, θα σημειωθούν κατά τόπους. Η θερμοκρασία γύρω στους 13 βαθμούς το μεσημέρι.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μουντός καιρός, ενώ δεν αποκλείεται να βρέξει πρόσκαιρα μέσα στην ημέρα. Ασθενείς ανατολικοί οι άνεμοι, ( ανατολικός γύρω στα 4 μποφόρ στον Θερμαικό ) με την θερμοκρασία γύρω στους 14 βαθμούς, αργά το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης.

Βελτίωση του καιρού από την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και έπειτα, με την θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast