Mεταβολή του καιρού στην ανατολική Στερεά-στο επίκεντρο η Ευβοια-Αττική

Χωρίς κατεβατά και ανούσιες λεπτομέρειες εντυπωσιασμού, πάμε να δούμε την όλη εξέλιξη της κατάστασης, σε ΕΥΒΟΙΑ-ΑΤΤΙΚΗ, περιοχές στις οποίες, θα επικεντρώνεται η εντονότερη καιρική δραστηριότητα, το επόμενο 24ωρο.

Διάρκεια Κακοκαιρίας: Δευτέρα μεσημέρι, μέχρι πρωινές ώρες Τρίτης.

Επικινδυνότητα κακοκαιρίας: Μέτρια. Προειδοποίηση επιπέδου 2, εκδίδεται για την Εύβοια, και την βόρεια-δυτική Αττική, για χιονοπτώσεις ικανές να προκαλέσουν προβλήματα στις μετακινήσεις, σε περιοχές μακριά από τις ακτές, ημιορεινά και ορεινά τμήματα. Ιδιαίτερα στην Εύβοια, η σύγκλιση δείχνει να επιμένει αρκετές ώρες, με το σύνολο των δεδομένων, να θέλουν πολλά εκατοστά χιονιού σε μικρό χρονικό διάστημα.

 

Η μέρα ξεκινάει με συννεφιές, οι οποίες σχετικά γρήγορα θα αρχίσουν να δίνουν βροχές. Οι βροχές αυτές, θα πέφτουν ως χιόνια, αρχικά σε υψόμετρα καθαρά ορεινά. Προς το μεσημέρι και κυρίως το απόγευμα και μετά, θα έχουμε έξαρση των φαινομένων, με παράλληλη κατακόρυφη πτώση θερμοκρασίας, καθώς ενεργοποιείται η σύγκλιση. Παγωμένος βοριάς, θα ρίξει κατακόρυφα την θερμοκρασία, με τις χιονοπτώσεις να κατεβαίνουν γρήγορα σε ημιπεδινά υψόμετρα. Μέσα στην νύχτα, θα χιονίζει στο σύνολο του νομού Αττικής, με εξαίρεση τα ανατολικότερα και νοτιότερα παράκτια τμήματα, όπου εδώ θα έχουμε χιονόνερο/υγρή χιονόπτωση στις εξάρσεις, χωρίς χιονοστρώσεις.

Οι..επίμαχες ώρες:

Όλα δείχνουν, πως η μάχη της λάμπας, θα δωθεί και θα κερδηθεί για το κέντρο της Αθήνας, τα ξημερώματα-πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. Σε αυτό το 4άωρο-5άωρο, θα πρέπει να έχουμε γύρω στον 1 με 0,5 βαθμούς. Σ αυτές τις ώρες, ο,τι πέφτει θα είναι χιόνι. ΑΝ το επιτρέψουν οι διαδοχικές εξάρσεις, θα έχουμε και χιονοστρώσεις σε εύκολες επιφάνειες, ακόμη και στο κέντρο. Οι καλύτερες πάντως πιθανότητες γι αυτό, συγκεντρώνονται στα δυτικά και βόρεια του νομού.  Τις ίδιες ώρες, σφοδρές χιονοπτώσεις θα έχουμε σε Εύβοια, ακόμη και σε υψόμετρα ημιπεδινά. Χιονοκαταιγίδες, θα πρέπει να έχουμε επίσης στην Εύβοια, και σε αυτές τις φάσεις θα έχουμε κατέβασμα της καθαρής χιονόπτωσης μέχρι και το κύμα, ενώ κατά κανόνα, αυτές θα περιορίζονται πάνω από τα 150m.

Χιονοπόλεμος το πρωί της Τρίτης?  

Η απάντηση είναι ναι! Η Τρίτη, θα βρεί πολλά τμήματα όχι μόνο της Αττικής, αλλά και του αστικού ιστού των Αθηνών, στα λευκά! Φυσικά δεν μιλάμε για χιονοστρώσεις ικανές να προκαλέσουν προβλήματα ( πόλη Αθήνας) , αλλά οι περισσότερες περιοχές, θα δουν έστω μια υποτυπώδης χιονόστρωση!

Βόρεια προάστια: 

Kαλό είναι, όσοι μας διαβάζετε αυτή την ώρα, και βρίσκεστε σε αυτά τα τμήματα, να ..ξεσκονίσετε τις αλυσίδες, και να ετοιμαστείτε για πιθανά προβλήματα από αύριο ΒΡΑΔΥ μέχρι ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ Τρίτης. Οι χιονοπτώσεις εδώ θα έχουν τοπικά αξιόλογη ένταση, ενώ οι θερμοκρασίες ( γύρω στο -1 με -1,8 την ώρα των φαινομένων το βράδυ Δευτέρας-ξημερώματα Τρίτης) θα επιτρέψουν την πολύ εύκολη χιονόστρωση, ακόμη και σε δρόμους! ΔΕΙΞΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ! 

 

Στον παρακάτω χάρτη, φαίνεται χαρακτηριστικά η περιοχή σύγκλισης, με το επίκεντρο αυτής σε Εύβοια έως βορειότερα τμήματα Αττικής. Σημειώνονται και οι θερμοκρασίες επιφανείας κατά τις νυχτερινές ώρες,  με το 0 να έχει φτάσει ακόμη και στον Πειραιά, ο οποίος επίσης φλερτάρει με παροδικές χιονοπτώσεις μέχρι το κύμα!

 

Η κορύφωση του κύματος ψύχους σε θερμοκρασίες επιφανείας. Παρατηρείστε το πως ο ΒΔ άνεμος, θα φέρει αρνητικές τιμές, μέχρι και τις…βάρκες των δυτικών τμημάτων της Αττικής.

 

Στο πινακάκι τέλος, αποτυπώνονται οι ραγδαιότητες υετού, μαζί με την θερμοκρασία επιφανείας, τον άνεμο και το σημείο δρόσου. Προσέξτε τον άνεμο, ο οποίος είναι ΒΒΔ, κάτι που θα βοηθήσει ιδιαίτερα το ψύχος να φτάσει μέχρι την καρδιά της Αθήνας, την νύχτα προς Τρίτη, ενώ παράλληλα, έχουμε και σχετικά αξιόλογο υετό, ο οποίος μεταφράζεται σε παροδικές χιονοπτώσεις, έντασης ικανής για άσπρισμα σε γνωστές επιφάνειες-πάρκα.

 

 

 

data source: GFS via Zygrib

 

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast