Μέχρι το 2050 ο χειμώνας στην Αυστραλία θα έχει… εξαφανιστεί

Ένα νέο ιδιότυπο καλοκαίρι θα επικρατήσει στην Αυστραλία μέχρι το 2050 σύμφωνα με τους Αυστραλούς επιστήμονες.

Ακαδημαϊκοί από τη Σχολή Τεχνών και Σχεδιασμού (SOA & D) και το Εθνικό Ινστιτούτο Κλιματικής Αλλαγής του Πανεπιστημίου της Αυστραλίας έχουν δημιουργήσει ένα εργαλείο που επιτρέπει στους χρήστες να δουν πώς η κλιματική αλλαγή θα επηρεάσει τις θερμοκρασίες για τις περισσότερες πόλεις σε όλη την Αυστραλία.

Η απεικόνιση δείχνει ότι ο χειμώνας, όπως τον βιώνουν μέχρι σήμερα οι κάτοικοι, θα εξαφανιστεί και τη θέση του θα παραχωρήσει σε ένα «νέο καλοκαίρι», το οποίο θα χαρακτηρίζεται από παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίας οι οποίες μερικές φορές θα φθάνουν και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

«Εξετάσαμε τις ιστορικές μέσες θερμοκρασίες κάθε εποχής και τις συγκρίναμε με τα προβαλλόμενα δεδομένα και αυτό που προκύπτει παντού είναι ότι δεν υπάρχει πραγματικά περίοδος διαρκούς χειμώνα», δήλωσε ο αναπληρωτής καθηγητής της SOA & D, Geoff Hinchliffe.

«Σε 30 χρόνια ο χειμώνας, όπως τον γνωρίσαμε μέχρι τώρα, εκτός από λίγες εξαιρέσεις όπως είναι οι περιοχές στην Τασμανία, θα έχει εξαφανιστεί », πρόσθεσε, σύμφωνα με το Neoscosmos.com.

Το εργαλείο χρησιμοποιεί δεδομένα από το Γραφείο Μετεωρολογίας (BoM) και τις επιστημονικές πληροφορίες για τους ιδιοκτήτες γης (SILO). Δείχνει πόσο θα αυξάνονται οι μέσες θερμοκρασίες σε κάθε τοποθεσία και πόσες περισσότερες ημέρες όπου θα σημειωθούν θερμοκρασίες με πάνω από 30 ή 40 βαθμούς θα υπάρξουν το 2050 σε σχέση με τώρα.

«Όπως και τα δεδομένα, εστιάσαμε επίσης στην ανάπτυξη των πιο αποτελεσματικών οπτικών μορφών για να μεταδώσουμε τον τρόπο με τον οποίο η αλλαγή του κλίματος πρόκειται να επηρεάσει συγκεκριμένες τοποθεσίες», δήλωσε ο Δρ. Hinchliffe. «Αυτό γίνεται με τη χρήση χρωμάτων, σχημάτων και μεγεθών γύρω από μια σύνθεση δακτυλικών αποτυπωμάτων που δείχνει τις τιμές θερμοκρασίας ολόκληρου του έτους σε ένα στιγμιότυπο».

Ο αναπληρωτής καθηγητής, Mitchell Whitelaw, δήλωσε ότι η επιστημονική ομάδα δεν ήθελε να παραποιήσει τα δεδομένα, πράγμα που σήμαινε ότι η απεικόνιση ήταν ζωτικής σημασίας για τη σωστή και ακριβή μετάδοση των πληροφοριών.

«Η έρευνα και η καινοτομία αποτυπώνεται στην απεικόνιση και τη συλλογή όλων αυτών των δεδομένων», πρόσθεσε σχετικά.

ΠΗΓΗ: greenagenda.gr

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast