Μακροπρόθεσμη Εκτίμηση Καιρικών Συνθηκών Σεπτέμβρη 2018-Χάρτης

Ο Σεπτέμβρης, ξεκίνησε άκρως καλοκαιρινός, συνεχίζοντας στην ουσία έναν επίσης φυσιολογικό Αύγουστο. Οι διαδοχικές βροχές που είχαμε τον Ιούνη και τον Ιούλη, έδωσαν την θέση τους σε αίθριο, ηλιόλουστο καιρό, το τελευταίο 40ήμερο. Πρακτικά, αυτό ήταν για φέτος και το καλοκαίρι στην χώρα μας! Αξίζει να σημειωθεί, πως κατά την διάρκεια και των τριών μηνών του Θέρους, δεν είχαμε ούτε ένα επεισόδιο καύσωνα, με την θερμοκρασία τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη, να μην φτάνει ούτε 1 μέρα τους 40 βαθμούς!

Τα πράγματα όμως φαίνεται πως θα αλλάξουν το επόμενο διάστημα, και κυρίως στο δεύτερο μισό του τρέχοντος μήνα. Το Φθινόπωρο…παραμονεύει και φαίνεται τα πρωτοβρόχια να μας έρχονται, και θα είναι μάλιστα αξιόλογα. Η αλλαγή αυτή στην κυκλοφορία, τοποθετείται περίπου μετά τις 10-13/9 και έπειτα (οι ημερομηνίες δεν είναι ακριβείς, πάντα μιλάμε κατά προσέγγιση). Σε εκείνο λοιπόν το διάστημα, θα πρέπει να αναπτυχθούν αντικυκλωνικές συνθήκες στο σύνολο της κεντροβόρειας Ευρώπης, δίνοντας εκεί μια περίοδο καλοκαιρίας. Ο αντικυκλώνας αυτός, θα προκαλέσει κατάβαση και εγκλωβισμό ατμοσφαιρικών διαταραχών στην Μεσόγειο. Έτσι λοιπόν, η Ισπανία, Η Ιταλία και η Ελλάδα, θα μπουν σε ‘Ζώνη Κινδύνου’ όσον αφορά τις έντονες βροχοπτώσεις, ικανές να προκαλέσουν προβλήματα. Φυσικά, η θέση των διαταραχών αυτών και το ποιες περιοχές ακριβώς θα επηρεάσουν, είναι αδύνατον να ειπωθεί από τώρα.

Αντίστοιχη θα είναι και η επίδραση στην θερμοκρασία, όπου αυτή θα αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά από τις 10 του μήνα και έπειτα, ενώ στο δεύτερο μισό, πολύ πιθανόν να έχουμε και την πρώτη ψυχρή Φθινοπωρινή εισβολή ακόμη και στην χώρα μας, η οποία ίσως καταφέρει και τα πρώτα χιόνια στις βουνοκορφές μας!  Προς το τέλος της περιόδου, δείχνει να συγκεντρώνονται καλές πιθανότητες, για μια δυνατή ψυχρή εισβολή στην ΒΑ Ευρώπη φέρνοντας εκεί συνθήκες Χειμώνα!

Φυσιολογικά αντίθετα θα κυλίσουν τα πράγματα στην βόρεια Ευρώπη, χωρίς κάτι ακραίο.

Εν αναμονή λοιπόν της πιθανής μεταβολής στον καιρό και την έλευση των βροχών!

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το παρόν, ΔΕΝ αποτελεί ΠΡΟΓΝΩΣΗ του καιρού. Είναι μια απόπειρα ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ της κυκλοφορίας των βαρομετρικών διατάξεων πάνω από την Ευρώπη και το πιθανό αποτέλεσμα αυτής στις κατά τόπους περιοχές.

 

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast