Kαλοκαιρινή η νέα εβδομάδα-Πρόσκαιρη αλλαγή την Τρίτη στα βόρεια

Σε εξίσου καλοκαιρινούς ρυθμούς, ξεκινάει και θα τελειώσει  και η τρέχουσα εβδομάδα, με την ηλιοφάνεια και την ζέστη, ειδικά προς το τέλος αυτής, να είναι τα κυρίαρχα στοιχεία. Το μοναδικό ‘καιρικό’ ενδιαφέρον εντοπίζεται αύριο ΤΡΙΤΗ 17/7 στην βόρεια χώρα. Εδώ, θα πρέπει να έχουμε μια πρόσκαιρη μεταβολή τις μεσημεριανές-νυχτερινές ώρες με ένα πέρασμα όμβρων ή και καταιγίδων, από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Αιτία, ( εικόνα) είναι μια ταχύτατα κινούμενη μικροδιαταραχή, η οποία, αυτή την στιγμή βρίσκεται στην Ισπανία. Η διαταραχή αυτή, αφού δώσει αντίστοιχα μπουρίνια σε ακτές νότιας Γαλλίας, κεντρική Ιταλία και Αδριατική, θα φτάσει στην Βαλκανική μέσα στην Τρίτη, δίνοντας ισχυρές καταιγίδες από το ύψος των Σκοπίων και βορειότερα. Στην χώρα μας, θα περάσει οριακά κατά μήκος των συνόρων. Αυτό σημαίνει πως πρόσκαιρα, μέσα στην ίδια μέρα ( Τρίτη) θα πυροδοτήσει συνθήκες αστάθειας, δίνοντας ένα πέρασμα καταιγίδων, από δυτική Μακεδονία μέχρι και Θράκη. Φαινόμενα που παρότι δεν θα έχουν διάρκεια, θα χρήζουν προσοχής, καθώς ενδεχομένως οι καταιγίδες αυτές να αναπτυχθούν σε ‘γραμμή λαίλαπας’ συνοδευόμενες από πολύ ισχυρούς-θυελλώδεις ανέμους. Ολα αυτά πάντως θα είναι πρόσκαιρα, καθώς ήδη την Τετάρτη η ηλιοφάνεια επανέρχεται.

Στην νότια χώρα, η διαταραχή αυτή, θα γίνει αντιληπτή από την απότομη ενίσχυση των δυτικών ανέμων, τόσο σε ξηρά όσο και σε θαλάσσια τμήματα. Μέσα στην Τρίτη λοιπόν, για λίγες ώρες ( Μεσημέρι-απόγευμα) ο δυτικός άνεμος θα πρέπει να αγγίξει και τα 6-7 μποφόρ κατά τόπους από το ύψος της Θεσσαλίας περίπου και νοτιότερα. Οι δυτικοί αυτοί άνεμοι, θα εκτοξεύσουν επίσης πρόσκαιρα τον υδράργυρο σε ανατολική Θεσσαλία-ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο, ακόμη και στους 38 βαθμούς. Υπαρκτός λοιπόν και ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, δείξτε προσοχή αυτές τις ώρες.

Στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, μέσα στο μεσημέρι-απόγευμα της Τρίτης, θα πρέπει να μας πλησιάσουν μπόρες/καταιγίδες από τα δυτικά, καθώς η τραφ θα περνάει οριακά βορειότερά μας. Τις περισσότερες πιθανότητες για καταιγίδα τις έχουν τα βορειότερα τμήματα. Αν αυτό συμβεί τα φαινόμενα θα είναι πάντως πρόσκαιρα και με μικρή διάρκεια, παρότι θα συνοδεύονται από ισχυρό άνεμο. Ο βαρδάρης θα επιστρέψει στην ευρύτερη περιοχή από την ΤΕΤΑΡΤΗ μέχρι και το πρωί της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ. Το Σαββατοκύριακο πάντως ο καιρός ομαλοποιείται και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα άνοδο, φτάνοντας και τους 36 βαθμούς κατά τόπους. Γενικά δεν φαίνονται καθόλου βροχές το επόμενο διάστημα τόσο σε Θεσσαλονίκη όσο και σε Χαλκιδική!

Στην ΑΤΤΙΚΗ η Τρίτη φαίνεται πως θα είναι μια ζεστή ημέρα, ειδικά εάν ο δυτικός άνεμος καταφέρει και επιβληθεί της θαλάσσιας αύρας από τον Σαρωνικό. Σε τέτοιες περιπτώσεις , οι άνεμοι καθορίζουν τα πάντα. Ετσι, ενώ πχ στην παράκτια ζώνη, η θαλάσσια αύρα θα κρατάει τον υδράργυρο στους 33 βαθμούς, στο εσωτερικό του νομού ή στις περιοχές όπου το δυτικό ρεύμα θα κυριαρχήσει, ο υδράργυρος ενδεχομένως να ξεπεράσει πρόσκαιρα και τους 37 βαθμούς. Από βροχές κανένα πρόβλημα, γενικά αυτές δεν φαίνεται να απασχολούν καμία περιοχή για όλο το επόμενο διάστημα.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast