Ισχυρές καταιγίδες την Κυριακή-Δευτέρα

 

Συνθήκες έντονης αστάθειας, θα δώσουν μεσημεριανού τύπου μπόρες και τοπικές καταιγίδες, το επόμενο 48άωρο. Παρότι σε γενικές γραμμές, θα βρέξει στα περισσότερα τμήματα, εντούτοις, υπάρχουν περιοχές, στις οποίες το σύνολο των προγνωστικών δεδομένων, θέλουν οι καταιγίδες που θα αναπτυχθούν, τα μεσημέρια της Κυριακής και της Δευτέρας, να είναι ικανές να προκαλέσουν προβλήματα.

Επίπεδο Προειδοποίησης ένα ( 1) Εκδίδεται για το σύνολο του ηπειρωτικού κορμού, από την δυτική Μακεδονία, την Θεσσαλία, την ορεινή Ήπειρο, έως την Στερεά ( συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) και την ορεινή Πελοπόννησο. Σε αυτά τα τμήματα, τα κύτταρα καταιγίδων που θα αναπτυχθούν τις θερμές ώρες, θα έχουν οργανωμένο χαρακτήρα και δομή, και θα είναι ικανά να δώσουν χαλαζοπτώσεις. Οι ασθενείς άνεμοι στην ανώτερη ατμόσφαιρα, θα έχουν ως συνέπεια, τα κύτταρα αυτά να κινούνται αργά, αυξάνοντας τον κίνδυνο τοπικών μικροπλημμυρικών επεισοδίων.

Αυξημένες πιθανότητες για αξιόλογη καταιγίδα θερμικού τύπου, συγκεντρώνει και η ΑΤΤΙΚΗ.

 

Στις υπόλοιπες περιοχές, παρότι θα υπάρχει αστάθεια, εντούτοις αυτή δεν θα είναι τόσο ισχυρή ώστε να προκαλέσει την ανάπτυξη οργανωμένων κυττάρων. Αυτά αντίθετα, θα έχουν διάσπαρτο και μεμονομένο χαρακτήρα.

Εξαιρείται η ορεινή Χαλκιδική και τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας, όπου εδώ οι συνθήκες είναι κάπως καλύτερες, για ανάπτυξη οργανωμένων κυττάρων.

 

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast