Άστατος ο καιρός και την Δευτέρα-χάρτης φαινομένων

Συνεχίζεται ο άστατος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, την Δευτέρα 15 Απριλίου. Αναλυτικότερα, η μέρα θα ξεκινήσει με κατά περιόδους συννεφιές, πυκνότερες στα ανατολικά της Πίνδου. Από το ύψος της κεντρικής-δυτικής Μακεδονίας, την Θεσσαλία, την Στερεά έως και την ανατολική Πελοπόννησο, οι συννεφιές θα είναι αυξημένες, δίνοντας ήδη από το πρωί, κάποιες τοπικές βροχές ή μπόρες, στα θαλάσσια κυρίως τμήματα.

Μέσα στην ημέρα, ο καιρός θα καταστεί και πάλι ιδιαίτερα άστατος, με έμφαση στα δυτικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας ( συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης), στην Θεσσαλία-Εύβοια, Στερεά και Πελοπόννησο. Σε αυτά τα τμήματα, θα έχουμε εκδήλωση αξιόλογων βροχών και καταιγίδων. Οι τελευταίες θα απασχολήσουν κυρίως την Θεσσαλία και την Στερεά, φυσικά και την Αττική. Προς το απόγευμα , ο καιρός θα αρχίσει να υποχωρεί.

Στις υπόλοιπες περιοχές, παρά τις αυξημένες συννεφιές το μεσημέρι ( θερμές ώρες), οι μπόρες δεν θα έχουν αξιόλογο χαρακτήρα κατά κανόνα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Παροδικές συννεφιές, θα πρέπει και πάλι να δώσουν δυνατή βροχή προς το μεσημέρι περίπου. Βελτίωση του καιρού το απόγευμα. Μεταβλητοί ασθενείς οι άνεμοι. Θερμοκρασία έως 16 βαθμούς στο κέντρο της πόλης.

ΑΤΤΙΚΗ: Συνθήκες έντονης αστάθειας στην Αττική, θα δώσουν τοπικά έντονες μπόρες ή και καταιγίδες, κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας. Τα φαινόμενα, ενδεχομένως να συνοδεύονται από χαλαζόπτωση. Υποχώρηση του καιρού προς την νύχτα. Μεταβλητοί ασθενείς οι άνεμοι, με την θερμοκρασία γύρω στους 18 βαθμούς το μεσημέρι.

ΧΑΡΤΗΣ: Στις περιοχές που καλύπτονται με το σκούρο μπλε χρώμα, περιμένουμε μέσα στην Δευτέρα τα αξιολογότερα ύψη βροχής. Καταιγίδες σε Θεσσαλία και νοτιότερα.

Στις υπόλοιπες περιοχές ( γαλάζιο χρώμα) τα φαινόμενα θα έχουν περισσότερο τοπικό χαρακτήρα και μικρή διάρκεια.

 

 

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast