Επόμενες ώρες-Ισχυρές βροχοπτώσεις σε Χαλκιδική-Στρυμωνικό-Θάσο

Οργανωμένες πολυκυτταρικές καταιγίδες αναπτύσσονται στην νότια και κυρίως ανατολική Χαλκιδική. Και τα τελευταία δεδομένα, θέλουν οι ευνοϊκότερες συνθήκες για εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων, να υπάρχουν σε Στρυμωνικό-Θάσος και νότια τμήματα της Θράκης. Σε αυτές τις περιοχές, η νύχτα φαίνεται να είναι ‘δύσκολη’ από πλευράς βροχών, με ιδιαίτερη έμφαση στην ΘΑΣΟ. Δυστυχώς, η θέση της διαταραχής όπως θα διαμορφώνεται το επόμενο 12άωρο, έχει δώσει στο παρελθόν σοβαρά περιστατικά πλημμυρικών επεισοδίων και καταστροφών.

Δείξτε την απαιτούμενη προσοχή ιδιαίτερα στην ΘΑΣΟ και τις γύρω περιοχές. Στην ζώνη έντονων καιρικών φαινομένων, συμπεριλαμβάνεται και η ΚΑΒΑΛΑ η οποία θα δεχθεί εξίσου μεγάλα ύψη βροχής.

Παρότι τα κύτταρα καταιγίδων θα τείνουν να εξασθενούν μόλις φτάνουν στην Στεριά, θα συνεχίζουν την πορεία τους και μέσα στην ενδόχωρα, με την μορφή ισχυρών βροχοπτώσεων.

Στην υπόλοιπη βόρεια χώρα, από την Χαλκιδική και δυτικότερα, τα φαινόμενα ( τοπικές βροχές) θα είναι ασθενή και δεν αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα. Αστατος ο καιρός μέσα στην νύχτα και στην ΑΤΤΙΚΗ με μπόρες ή και καταιγίδες και βελτίωση προς τις πρωινές ώρες.

Στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ οι τοπικές βροχές, θα συνεχιστούν και μέσα στην νύχτα κατά τόπους και κατά περιόδους, χωρίς όμως να είναι ικανές να προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα.

ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ της κακοκαιρίας από τις προμεσημβρινές ώρες της ΠΕΜΠΤΗΣ και από τα δυτικά, με το καλοκαίρι να πέρνει σταδιακά το πάνω χέρι.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast