Δελτίο Έντονων Καιρικών Φαινομένων

Μια αρκετά σοβαρή μεταβολή στον καιρό, αναμένουμε την πρώτη εβδομάδα του Φλεβάρη. Χωρίς να μπαίνουμε σε ανούσιες λεπτομέρειες, πάμε να δούμε επιγραμματικά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτής και τις περιοχές που θα πλήξει.

  • Διάρκεια κακοκαιρίας: Πρωινές ώρες ΤΡΙΤΗΣ μέχρι μεσημεριανές ώρες ΠΕΜΠΤΗΣ. Ξεκινάει ως κακοκαιρία νοτιάδων, την ΤΕΤΑΡΤΗ οι άνεμοι στρέφονται σε βοριάδες και η θερμοκρασία πέφτει μέσα στην ΠΕΜΠΤΗ.
  • Περιοχές οι οποίες θα βρεθούν στο επίκεντρο: ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ-ΕΥΒΟΙΑ- ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΚΕΝΤΡΙΚΟ-ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ. Σε αυτές τις περιοχές οι βροχοπτώσεις μέσα στην ΤΡΙΤΗ αλλά και την ΤΕΤΑΡΤΗ, θα έχουν αξιόλογο χαρακτήρα.
  • Εστιάζεται η ΤΡΙΤΗ, καθώς αυτή η μέρα δείχνει ιδιαίτερης επικινδυνότητας: Πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις στην ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ οι οποίες ενδεχομένως να προκαλέσουν πλημμυρικά επεισόδια. Παράλληλα, την ίδια μέρα, αναμένονται άνεμοι ανατολικών ΝΑ διευθύνσεων, στις περιοχές που επισημαίνονται με το σήμα προειδοποίησης στον χάρτη.
  • ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ 3 με ισχύ από ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΒΡΑΔΥ ΤΡΙΤΗΣ: Εκδίδεται για όλη την Πίνδο, την Πελοπόννησο, την Στερεά, συμπεριλαμβανομένης και της ΑΤΤΙΚΗΣ, καθώς και του κεντρικού και νοτίου Αιγαίου για ανέμους ανατολικών διευθύνσεων των οποίων η ένταση θα αγγίξει και τα 100km/h ενώ θα την ξεπεράσει στα ορεινότερα τμήματα.
  • Ασφαλίστε εγκαταστάσεις θερμοκηπίων – αποφύγετε το παρκάρισμα κάτω από μεγάλα δέντρα. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας το ανωτέρω διάστημα. Δείχνετε ιδιαίτερη προσοχή στην οδήγηση λόγω ανέμων/αντικειμένων που πιθανόν να παρασέρνονται από τους ανέμους στο οδόστρωμα. Τραβήξτε τα σκάφη σας από τις ακτές που είναι εκτεθειμένες στους ανατολικούς – Νοτιοανατολικούς ανέμους, φροντίστε για τον ελλιμενισμό τους σε ασφαλή νερά.  
  • ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ 2 με ισχύ από ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΩΣ ΒΡΑΔΥ ΤΡΙΤΗΣ: Εκδίδεται για την ανατολική Πελοπόννησο καθώς και τμήματα της Βοιωτίας για μεγάλα ύψη βροχής σε μικρό χρονικό διάστημα. Αποφύγετε τις μετακινήσεις σε αυτές τις περιοχές καθώς ο κίνδυνος πλημμυρικών επεισοδίων είναι ιδιαίτερα αυξημένος. Προσοχή στο ορεινό οδικό δίκτυο, ο κίνδυνος κατολησθήσεων είναι επίσης μεγάλος.

Στην υπόλοιπη δυτική και βόρεια χώρα καθώς και το βόρειο Αιγαίο, οι βροχές θα έχουν τοπικό χαρακτήρα και δεν αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα. Οι άνεμοι παρότι και εδώ θα ενισχυθούν στα 5-6 μποφόρ, δεν αναμένεται να προκαλέσουν επίσης προβλήματα. Το σύνολο των βροχών στην κεντρική και βόρεια χώρα, θα πέσει την Τετάρτη και την Πέμπτη.

ΑΤΤΙΚΗ: Στην Αττική, η ΤΡΙΤΗ είναι η μέρα η οποία χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Αναμένουμε ισχυρό ανεμόβροχο σε όλα τα τμήματα. Αξίζει να τονισθεί, πως οι άνεμοι ΑΝΑ διευθύνσεων, θα ξεπεράσουν και τα 9 μποφόρ μέσα στην ημέρα για κάποιες ώρες, προκαλώντας προβλήματα από πτώσεις δέντρων, παρασυρόμενα αντικείμενα κτλ. Αποφύγετε τις μετακινήσεις σας μέσα στην μέρα. Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή στην οδήγηση. Αποφύγετε να παρκάρετε κάτω από μεγάλα δέντρα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αυξημένες συννεφιές, θα δώσουν τοπικές βροχές μέσα στο απόγευμα της Τρίτης και κυρίως την Τετάρτη. Άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων, γύρω στα 5 μποφόρ.

Η κακοκαιρία, υποχωρεί από την ΤΕΤΑΡΤΗ και από τα νότια, ενώ νέες βροχές περιμένουμε μέσα στην ΠΕΜΠΤΗ στην ανατολική ηπειρωτική χώρα.

Οι χιονοπτώσεις τέλος, θα περιορίζονται καθαρά σε ορεινές περιοχές.

  

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast