ΔΕΙΤΕ την δορυφορική εικόνα της ‘Νεφέλης’ Τώρα-Ξεκινάει η κακοκαιρία

Στην απογευματινή δορυφορική εικόνα ( πηγή sat24.com) διακρίνουμε την εισροή πολύ ψυχρών, φθινοπωρινών αερίων μαζών στην περιοχή του Ιονίου και της Ιταλίας. Οι ψυχρές αυτές αέριες μάζες,συναντώντας τα θερμά νερά της Μεσογείου και του Ιονίου, εμπλουτίζονται με υδρατμούς και σχηματίζουν οργανωμένα κύτταρα καταιγίδων, τα οποία διακρίνουμε με λευκό χρώμα, με κίνηση προς την δυτική Ελλάδα. Στην ουσία τώρα, βλέπουμε την ‘γέννεση’ της Νεφέλης στα ανοιχτά του Ιονίου και ( την νύχτα) στην δυτική Ελλάδα. Το εντυπωσιακό όμως, είναι οτι η εισροή αυτών των ψυχρών αερίων μαζών, θα ενταθεί τα επόμενα 24ωρα καθώς η οργανωμένη διαταραχή θα κινηθεί ΒΑ προς την χώρα μας. Ως εκ τούτου, η διαταραχή θα οργανωθεί ακόμη περισότερο σε ένα καθαρά πλέον φθινοπωρινό βροχοσύστημα, στην καρδιά του Καλοκαιριού. Γενικευμένες βροχές λοιπόν, απο Κρήτη ( αύριο) μέχρι και Θράκη. Αξίζει να σημειωθεί, οτι το ταξίδι της ‘Νεφέλης’ θα φτάσει μέχρι και την νότια Ρωσία, όπου εκεί πλέον θα καταρρεύσει σαν μια διαταραχή ανώτερης ατμόσφαιρας. Τέτοιες διαταραχές, σε τόσο νότια γεωγραφικά πλάτη, είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο – αν και τελευταία το βλέπουμε να συμβαίνει όλο και συχνότερα-. Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, να δούμε την εξέλιξη και την επιρροή αυτής της κακοκαιρίας, στην χώρα μας και όχι μόνο.

Το σίγουρο όμως, είναι οτι από ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ όλο αυτό θα αποτελεί παρελθόν, και το κλασικό ελληνικό Καλοκαίρι, όπως το ξέρουμε, με τις ζέστες του και τις άφθονες ώρες ηλιοφάνειας, ξεκινά!

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast