Βροχές στα δυτικά-βόρεια-αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας

Αλλάζει εκ νέου ο καιρός, στην δυτική και βόρεια χώρα αλλά και το ανατολικό Αιγαίο. Κύριο χαρακτηριστικό, οι βροχές – αυτή την φορά θα έχουμε και καταιγίδες- καθώς και η εντυπωσιακή άνοδος της θερμοκρασίας, λόγω των νοτιάδων. Η άνοδος, σε πολλές περιπτώσεις, θα είναι της τάξεως των 8-10 βαθμών. Αυτή η άνοδος, θα ανεβάσει τις βροχές, σε αλπικά υψόμετρα, έτσι τα πυκνά χιόνια που έπεσαν στα ορεινά μας, θα λιώσουν απότομα, καθώς θα βρέξει δυνατά ακόμη και σε περιοχές, κοντά στα 2000m. Βελτίωση του καιρού, από την Τετάρτη το απόγευμα και από τα δυτικά.

Αναλυτικότερα:

Μέσα στην ΤΡΙΤΗ, θα κυριαρχούν οι αυξημένες κατά τόπους συννεφιές, οι οποίες στα δυτικά, και από το απόγευμα στα βόρεια, θα δίνουν τοπικές βροχές. Καταιγίδες, στο Ιόνιο και την Ήπειρο. Στην υπόλοιπη χώρα, οι αραιές συννεφιές, παρότι θα πυκνώνουν κατά περιόδους, δεν αναμένεται να δώσουν κάτι το αξιόλογο. Οι άνεμοι στρέφονται σε νοτιάδες, στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ, όπως και στο Θρακικό. Αποτέλεσμα των νοτιάδων, όπως είναι αναμενόμενο, η κατακόρυφη άνοδος της θερμοκρασίας, η οποία – κυρίως την Τετάρτη- θα φτάσει και τους 20 βαθμούς στα νότια.

Την ΤΕΤΑΡΤΗ, ο καιρός θα καταστεί βροχερός, στην δυτική και βόρεια χώρα, με τα αξιολογότερα φαινόμενα στα δυτικά ( έμφαση στην Ηπειρο ) αλλά και την Θράκη. Στην κεντρική χώρα, θα έχουμε τοπικές βροχές, αλλά θα είναι αξιολογότερες όσο ποιο κοντά στην Πίνδο βρισκόμαστε. Στα νότια, ο καιρός θα καταστεί άστατος, δηλαδή διαστήματα ηλιοφάνειας, θα εναλλάσονται με αυξημένες συννεφιές, οι οποίες θα δίνουν μπόρες ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα αξιολογότερα φαινόμενα εδώ, τα περιμένουμε στο ανατολικό Αιγαίο. Μέσα στο απόγευμα και από τα δυτικά, ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται, με τα βροχοφόρα νέφη να περιορίζονται στα ανατολικά. Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα, θα φτάσει το μεσημέρι και τους 20 βαθμούς στην νότια χώρα.

Προειδοποιήσεις: Κίνδυνος πρόσκαιρης υπερχείλισης χειμάρρων, υπάρχει για τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας , τα οποία δέχθηκαν το προηγούμενο 48άωρο,  μεγάλα ύψη χιονόστρωσης. Το χιόνι αυτό, αναμένεται να λιώσει απότομα, τόσο από την άνοδο της θερμοκρασίας όσο και από τις βροχές, και να προκαλέσει μικροπλημμυρικά επεισόδια σε ορεινές διαβάσεις, επαρχιακούς ορεινούς δρόμους που διασταυρώνονται με ρέματα κτλ. Ο υψηλότερος κίνδυνος, εντοπίζεται στην Ήπειρο, όπου εδώ αναμένονται και τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.

Δείξτε προσοχή λοιπόν, σε αυτές τις περιοχές, κυρίως την Τετάρτη.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast