Τα πυρηνελαιουργεία «πνίγουν» το Ναύπλιο

Ανακοίνωση για τη μόλυνση που προκαλούν τα πυρηνελαιουργεία που βρίσκονται στη παραλιακή Ναυπλίου-Νέας Κίου εξέδωσε ο Δήμος Ναυπλιέων.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος, ζώντας καθημερινά και κατανοώντας την απόλυτα δικαιολογημένη ενόχληση και αγανάκτηση των κατοίκων της πόλης του Ναυπλίου και όλων των δημοτών, μη έχοντας θεσμικά τη δυνατότητα για οποιαδήποτε άλλη ενέργεια κάνει έκκληση με επιστολή προς όλους τους αρμόδιους και μη φορείς, με σημερινή του επιστολή προκειμένου να προβούν σε όλες τις απαραίτητες και αναγκαίες κινήσεις, που θα εξασφαλίσουν αν μη τι άλλο την προφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Κωστούρος «είναι και θα είναι σε επαγρύπνηση για οτιδήποτε προκύψει και μπορεί ο Δήμος να επέμβει. Πρέπει να μπουν όρια προς όφελος όλων».

Στη σχετική επιστολή που απέστειλε προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αναφέρει:

«Αφορμή για την παρούσα παρέμβασή μας, αποτελεί η δυσοσμία που δημιουργήθηκε και σήμερα από τα πυρηνελαιουργεία. Όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν, κάθε χρόνο τέτοια εποχή (από αρχές Νοεμβρίου μέχρι και το τέλος της Άνοιξης), η κατάσταση είναι αφόρητη. Το ζήτημα με τα πυρηνελαιουργεία στην περιοχή μας, είναι στο απροχώρητο. Υπάρχει έντονη δυσοσμία και οι κάτοικοι παραπονιούνται για προβλήματα υγείας καθώς η έντονη δυσοσμία (αποτέλεσμα της έκλυσης στην ατμόσφαιρα παραγώγων της επεξεργασίας του πυρήνα) εμποδίζουν την αναπνοή, κυρίως σε ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, ηλικιωμένοι και μωρά ή παιδιά.

Παρακαλούμε τις Υπηρεσίες σας να ελέγξουν τα πυρηνελαιουργεία για το αν τηρούνται οι απαραίτητες προδιαγραφές λειτουργίας τους. Θα πρέπει οι υπεύθυνοι των πυρηνελαιουργείων να συμμορφωθούν και να φροντίσουν για την σωστή τήρηση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας τους, να ενημερώνονται για τις κλιματολογικές συνθήκες και να μειώνουν την παραγωγή τους όταν χρειάζεται ούτως ώστε να αποφεύγονται αυτές οι καταστάσεις. Καλούμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεχή επαγρύπνηση για την εφαρμογή των νόμων απέναντι σε αυτούς που εκθέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων, δυσχεραίνουν την ομαλή λειτουργία της πόλης και δυσφημίζουν τον τουρισμό του Ναυπλίου. Εάν εξακολουθήσουν τα ίδια έντονα φαινόμενα δυσοσμίας από τα πυρηνελαιουργεία και το επόμενο διάστημα, θα προβούμε σε περαιτέρω κινητοποιήσεις».

 

πηγή: cnn greece

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast