Συννεφιές-τοπικές βροχές-μπόρες την Τρίτη

 

Μετά από ένα ομολογουμένως ανοιξιάτικο τριήμερο, ο καιρός φαίνεται πως μας επιφυλάσσει αρκετές βροχές, πτώση θερμοκρασίας και σημαντική ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο. Τα φαινόμενα, θα εστιάζονται κατά κύριο λόγο στην κεντρική και κυρίως νότια Ελλάδα, με επίκεντρο την Πελοπόννησο και το Αιγαίο. Η Τρίτη πάντως, ημέρα εισόδου της διαταραχής, καθώς θα συναντήσει την σχετικά θερμή ατμόσφαιρα των προηγουμένων ημερών, θα πρέπει να δώσει συνθήκες περιορισμένης αστάθειας, στις περιοχές που τονίζονται στον χάρτη ( μπλε).

Σε αυτές τις περιοχές που καλύπτονται με μπλε, μέσα στην Τρίτη και κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα, θα δεχθούν μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες. Οι τελευταίες, θα εμφανιστούν κυρίως στην νότια χώρα, όπου πιθανόν πρόσκαιρα να έχουν και αξιόλογο χαρακτήρα. Στις περιοχές που τονίζονται με αχνό γαλάζιο, η πιθανότητα για αντίστοιχα φαινόμενα είναι πολύ μικρότερη, και εστιάζεται κυρίως στην Θεσσαλία, πρόγνωση της οποίας θα βρείτε στην αρχική μας σελίδα.

Αυξημένη πιθανότητα για μπόρα ή και πρόσκαιρη καταιγίδα την Τρίτη και στα βορειότερα τμήματα της ΑΤΤΙΚΗΣ. Αρκετές βροχές περιμένουμε στο σύνολο του νομού, από το απόγευμα της Τετάρτης.

Στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, παρά την παροδική συννεφιά, δεν αναμένεται κάτι αξιόλογο μέσα στην Τρίτη.

Η θερμοκρασία, σε σταδιακή πτώση από την Θράκη και σταδιακά στην υπόλοιπη χώρα.

 

 

 

 

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast