Σημαντική μεταβολή του καιρού το ΣΚ-ΧΑΡΤΗΣ βροχοπτώσεων.

Αξιόλογη μεταβολή, παρουσιάζει ήδη ο καιρός στην νότια χώρα, με βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Οι βροχές θα συνεχιστούν μέχρι και την Κυριακή, ενώ μέσα στο Σάββατο, αναμένουμε και το πέρασμα μιας τροπικής διαταραχής σε περιοχές που αναλύσαμε σε πρωινό μας άρθρο. Στον παρακάτω χάρτη, τονίζεται η επικινδυνότητα, βάση βροχοπτώσεων και την πιθανότητα, αυτές να προκαλέσουν προβλήματα.

 

Επίπεδο Κινδύνου ανοιχτό Κίτρινο: Σε αυτά τα τμήματα, οι βροχές θα έχουν κατά τόπους αξιόλογο χαρακτήρα. Η πιθανότητα να προκαλέσουν προβλήματα, είναι μικρή, και αν αυτό συμβεί θα είναι σε τοπικό επίπεδο, σε ευπαθείς σε ξαφνικές βροχοπτώσεις περιοχές.

Επίπεδο Κινδύνου Κίτρινο: Σε αυτά τα τμήματα οι βροχοπτώσεις θα έχουν αξιόλογο έως έντονο χαρακτήρα, με την πιθανότητα αυτές να προκαλέσουν υπερχειλίσεις χειμάρων ή πλημμυρικά επεισόδια, να είναι αυξημένες. Δείξτε προσοχή όσοι βρίσκεστε σε αυτά τα τμήματα.

Επίπεδο Κινδύνου Μωβ:  Αυτές οι περιοχές, κατά πάσα πιθανότητα, θα βρεθούν στο μονοπάτι του τροπικού μεσοκυκλώνα. Οι βροχές εδώ θα είναι καταρρακτώδεις, συνοδευόμενες από ισχυρούς ανέμους και θα προκαλέσουν προβλήματα. Αποφύγετε τις μετακινήσεις σας, ιδιαίτερα το ΣΑΒΒΑΤΟ. Αναβάλλετε κάθε είδους εξωτερική εργασία. Απομακρύνετε οχήματα από περιοχές κοντά σε ρέματα, ή περιοχές που έχουν βεβαρυμένο ιστορικό παρελθόν πλημμυρών.

Στην υπόλοιπη χώρα, παρότι θα έχουμε κάποιες τοπικές βροχές, αυτές θα είναι γενικά άνευ ουσιαστικής σημασίας.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast