Σαβ/κο: Πρόσκαιρη εξασθένηση των μετελμιών-άνοδος της θερμοκρασίας

Βελτιώνεται σήμερα Παρασκευή ο καιρός, στο νότιο Αιγαίο και την Κρήτη κυρίως, περιοχές οι οποίες επηρεάστηκαν από ισχυρές καταιγίδες το τελευταίο 24ωρο. Στις υπόλοιπες περιοχές, η ηλιοφάνεια κυριαρχεί από το πρωί, και έτσι θα τελειώσει η Παρασκευή σε όλη την χώρα. Ο φετινός Σεπτέμβρης όμως, φαίνεται πως είναι αποφασισμένος να ‘χαρίσει’ όλες του τις ημέρες, στο Καλοκαίρι. Η ανομβρία δείχνει να συνεχίζεται στα ηπειρωτικά, πολύ πιθανόν μέχρι και το τέλος του μήνα, κάνοντας τον φετινό Σεπτέμβρη, τον ξηρότερο των τελευταίων ετών. Μάλιστα, τα εντυπωσιακά ανεπτυγμένα γεωδυναμικά ύψη, θα δίνουν και πάλι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, κυρίως στα ηπειρωτικά. Αυτό σαν μια γενική εικόνα των επομένων – πολλών- ημερών. Το μελτέμι, θα συνεχίσει να φυσάει σε ρυθμούς..Αυγούστου όλο το επόμενο διάστημα, με μια μικρή παύση μόνο το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται.

Κύριο λοιπόν χαρακτηριστικό του Σαββάτου και της Κυριακής, θα είναι η σημαντική εξασθένηση των μελτεμιών, κάνοντας τις θάλασσες κατάλληλες για κάθε είδους δραστηριότητα. Παράλληλα, η θερμοκρασία, θα ‘ τσιμπήσει’ 2-3 βαθμούς ως προς τις μέγιστες, φτάνοντας στα ηπειρωτικά και τους 30-32 βαθμούς. Η ηλιοφάνεια, θα κυριαρχεί σε όλη την χώρα.

ΑΤΤΙΚΗ: Εξασθένηση του μελτεμιού το επόμενο 48άωρο στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Οι νηνεμίες, θα κυριαρχούν. Κυρίαρχη η ηλιοφάνεια, ενώ η θερμοκρασία θα φτάνει τους 28-30 βαθμούς κατά τόπους, με τις μεγαλύτερες τιμές να σημειώνονται μακριά από τα παράκτια τμήματα. Το μελτέμι ενισχύεται εκ νέου από Δευτέρα και όλη την νέα εβδομάδα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ασθενείς άνεμοι και ηλιοφάνεια, θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού στην Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική. Η θερμοκρασία σε καθαρά καλοκαιρινά επίπεδα, θα φτάνει στο εσωτερικό του νομού και τους 31-32 βαθμούς κελσίου. Στα παράκτια τμήματα, γύρω στους 28-29 αργά το μεσημέρι.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast