Πρόγνωση Καιρού Ελλάδος 13/6/2018

Δελτίο Καταιγίδων/φαινομένων αυξημένης επικινδυνότητας για την ΤΕΤΑΡΤΗ 13/6.

– Δυτική Μακεδονία: Αργά το μεσημέρι-απογευματινές ώρες, στην δυτική Μακεδονία, αναπτύξεις καταιγίδων. Εδώ το Επίπεδο 2, εκδίδεται κυρίως λόγω των αυξημένων δεικτών αστάθειας, που μπορούν να δώσουν τοπικά ισχυρές χαλαζοπτώσεις σε περιοχές κυρίως κοντά σε ορεινούς όγκους. (χαλαζόκοκος έως και 4cm δεν αποκλείεται). Υποχώρηση των Καταιγίδων από τις πρώτες βραδυνές ώρες και έπειτα.

-Κεντρική Μακεδονία: Αργά το μεσημέρι-απόγευμα, αναπτύξεις καταιγίδων στα ορεινά, κυρίως Πιέρια Βέρμιο. Οι καταιγίδες εδώ θα έχουν έντονο χαρακτήρα, πιθανόν συνοδευόμενες από χαλαζόπτωση. Το Επίπεδο 2 εδώ εκδίδεται κυρίως λόγω της αυξημένης πιθανότητας οι καταιγίδες να συνοδεύονται από χαλάζι αλλά και πολύ ισχυρούς ριπιαίους ανέμους ( μπουρίνια). Οι καταιγίδες αυτές θα κινηθούν μέσα στις νυχτερινές ώρες στο εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας, σταδιακά εξασθενούμενες. Προσοχή στις ακτές Θερμαϊκού το απόγευμα και στην Χαλκιδική την νύχτα για ξεσπάσματα μπουρινιών.
Θεσσαλία: Προειδοποίηση Επιπέδου 1 εκδίδεται για το σύνολο της Θεσσαλίας με έμφαση τα βορειότερα τμήματά της για απογευματινού τύπου καταιγίδες οι οποίες (μικρότερη εδώ πιθανότητα) ενδεχομένως να συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους ή και πρόσκαιρη χαλαζόπτωση, φαινομενα γενικά μικρής διάρκειας αν και έντονα. Αυτές οι καταιγίδες θα επηρεάσουν και τα παράκτια τμήματα μέσα στο απόγευμα-βράδυ ( μπουρίνια).

Χαλκιδική – Στρυμωνικός Σέρρες: Προειδοποίηση Επιπέδου 1 εκδίδεται για τα τμήματα αυτά. Η μέρα θα κυλήσει ηλιόλουστη ενώ προς το βράδυ-νύχτα, οι καταιγίδες των παραπάνω τμημάτων θα επηρεάσουν και αυτές τις περιοχές, εξασθενημένες όμως. Η Προειδοποίηση ισχύει κυρίως για αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και ισχυρούς ανέμους.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast