Πιθανή αλλαγή του καιρού μετά τις 20/10

Θα πρέπει να θεωρηθεί πλέον δεδομένη η ανάπτυξη σοβαρού εμποδιστή αντικυκλώνα, στην δυτική Ευρώπη, τα αμέσως επόμενα 48αωρα. Όπως είναι γνωστό, όταν αναπτύσσονται αντικυκλώνες στην δυτική Ευρώπη, η ανατολική μπαίνει σε φάση κακοκαιρίας. Αυτό το σενάριο λοιπόν, δηλαδή μετά τις 20 του μήνα, η περιοχή μας να αρχίσει να επηρεάζεται από βροχοπτώσεις γενικευμένες, αρχίζει και αποκτά πιθανότητες. Στα ασαμπλς της Αγγλίας, αποτυπώνεται χαρακτηριστικά η απουσία βροχών για το επόμενο διάστημα αλλά και οι υψηλές πιέσεις ( αζορικός αντικυκλώνας) οι οποίες θα κυριαρχούν μέχρι και τα τέλη του μήνα.

Diagramme GEFS

 

Ο ίδιος αντικυκλώνας, όπως αποτυπώνεται στα μοντέλα, ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να φέρει συνθήκες Φθινοπώρου στο σύνολο της ανατολικής Ευρώπης και όχι μόνο.

 

Για να δούμε λοιπόν, θα αποφασίσει το Φθινόπωρο, να κάνει την παρουσία του και στην χώρα μας, μετά από ένα ιδιαίτερα μεγάλο διάστημα παρατεταμένης καλοκαιρίας? Η όλη εξέλιξη παρακολουθείται στενά και θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση. Κρατήστε πάντως την πιθανότητα, η καλοκαιρία αυτή να τερματιστεί μετά τις 20/10 και έπειτα.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast