Περιορισμένη αστάθεια την ΤΕΤΑΡΤΗ στα βόρεια.

Η πρώτη μέρα εαρινής θερμικής αστάθειας, θα είναι η ΤΕΤΑΡΤΗ, στο σύνολο της βόρειας χώρας αλλά και μέρος της κεντρικής. Μια μικροδιαταραχή, η οποία θα μας έρθει από την Μαύρη Θάλασσα, θα πρέπει να δώσει μεσημεριανού τύπου μπόρες και μεμονομένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Οι εστίες των καταιγίδων- εάν αυτές αναπτυχθούν- θα έχουν αδύναμο χαρακτήρα, με έμφαση σε καθαρά ορεινές περιοχές, ενώ θα εξασθενούν μόλις φεύγουν από τους ορεινούς όγκους. Πάραυτα, δεν αποκλείεται να επιβιώσουν με την μορφή πρόσκαιρης μπόρας μέχρι και τα πεδινά, κυρίως αυτών που βρίσκονται κοντά στα ορεινά. Με την δύση του ηλίου, οι αναπτύξεις αυτές μαζί με τα φαινόμενα που θα τις συνοδεύουν, θα διαλυθούν και ο καιρός θα καθαρίσει. Ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο, έως 7 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Με ηλιοφάνεια και λίγες πρωινές ομίχλες, ξεκινά η μέρα. Κατά την διάρκεια των θερμών ωρών, θα πρέπει να αναπτυχθούν κατακόρυφα νέφη γύρω από την ορεινή ζώνη, και μεταξύ μεσημεριού και απογεύματος, να εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες ή και μεμονωμένη καταιγίδα. Μικρή αλλά υπαρκτή η πιθανότητα, να επηρεαστεί πρόσκαιρα και η πόλη, από σύντομης διάρκειας μπόρα, τις ίδιες ώρες. Ο καιρός πάντως θα καθαρίσει εκ νέου, με την δύση του ηλίου. Μεταβλητοί ασθενείς οι άνεμοι, με την θερμοκρασία στους 18 βαθμούς το μεσημέρι.

ΑΤΤΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις, οι οποίες προς το μεσημέρι-απόγευμα, θα αυξηθούν στα βόρεια του νομού. Μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής, στα ίδια τμήματα το απόγευμα. Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού, η ενίσχυση του βοριά, μετά το μεσημέρι, τοπικά έως 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σταδιακή μικρή πτώση, κυρίως ως προς τις μέγιστες.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast