Περιοχές που συγκεντρώνουν πιθανότητες αξίολογων βροχών-Χάρτης

Καιρός βορείου ρεύματος, θα επικρατήσει το επόμενο 8ήμερο με 10ήμερο, στην χώρα μας. Παράλληλα, μια διαταραχή ανώτερης ατμόσφαιρας θα λιμνάσει ήδη από σήμερα ( γι αυτό έχουμε και  μεσημεριανού τύπου μπόρες στα ηπειρωτικά ) και για τις επόμενες ημέρες στην περιοχή μας. Παρότι η διαταραχή αυτή, τους θερμούς μήνες του έτους θα προκαλούσε σοβαρά προβλήματα από διαδοχικές καταιγίδες, τον Οκτώβρη, δε θα έχει σχεδόν καμία επίδραση στις καιρικές συνθήκες. Η μειωμένη ακτινοβολία και θέρμανση του εδάφους, είναι η αιτία. Εξαιρούνται βέβαια, ορογραφικά φαινόμενα, σε βουνά κατά μήκος της Πίνδου.

Παράλληλα με αυτή την διαταραχή, θα ενισχυθεί και το ΒΑ ρεύμα ( όψιμο Μελτέμι) στο Αιγαίο. Ο συνδιασμός αυτός, δηλαδή ενισχυμένοι βοριάδες και διαταραχή ανώτερης ατμόσφαιρας, θα οδηγήσει σε ορογραφικού τύπου  βροχοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά. Έμφαση σε Εύβοια και Κρήτη. Στην τελευταία μάλιστα, λόγω και του γεωγραφικού πλάτους και της σαφώς θερμότερης θάλασσας, θα υπάρξουν και αξιόλογοι δείκτες αστάθειας. Έτσι εδώ, περιμένουμε τις επόμενες ημέρες αρκετές βροχές και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, η ξηρασία και η αιθρία συνεχίζεται και θα συνεχίζεται μέχρι και τα τέλη του μήνα, καθώς δεν φαίνεται να μας απασχολεί καμία φθινοπωρινή κακοκαιρία από τα δυτικά. Το αναλύσαμε άλλωστε και στην Μηνιαία Εκτίμησή μας, πως οι βροχές θα εντοπίζονται στην νότια χώρα.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast