Πέρασμα διαταραχής την ΤΡΙΤΗ στα βόρεια-Χάρτης

Πρόσκαιρη αλλαγή στον καιρό, θα δούμε μέσα στην ΤΡΙΤΗ στο σύνολο της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Τοπικά φαινόμενα, δεν αποκλείεται να σημειωθούν και στην υπόλοιπη Μακεδονία, δεν θα έχουν όμως διάρκεια ή ένταση και γρήγορα θα έχουν διαλυθεί, εάν σημειωθούν. Στην υπόλοιπη κεντρική και νότια χώρα, η αλλαγή αυτή θα γίνει αντιληπτή από την ενίσχυση των δυτικών ανέμων κατά την διάρκεια των θερμών ωρών της ημέρας, εκτοξεύοντας πρόσκαιρα τον  υδράργυρο και στους 38-39 βαθμούς κατά τόπους, αλλά με χαμηλή την σχετική υγρασία. Αυτό αφορά τα ανατολικά ηπειρωτικά. Στην δυτική χώρα, οι δυνατοί ΒΔ άνεμοι που θα φυσήξουν στο Ιόνιο, θα δώσουν ανάσα δροσιάς σε όλα τα εκεί τμήματα.

Επικεντρώνομαι λοιπόν στα βόρεια, καθώς η καιρική δραστηριότητα θα εντοπίζεται σε αυτό το διαμέρισμα της χώρας μας αύριο.

  • Η μέρα παντού ( Μακεδονία-Θράκη) θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές συννεφιές. Προς το μεσημέρι, θα δούμε να αναπτύσσονται κύτταρα καταιγίδων, στα ορεινότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και ανατολικότερα. Όσο ποιο ανατολικά βαδίζουμε, προς Σέρρες, Καβάλα και γενικά ανατολική Μακεδονία-Θράκη, τόσο αυτά τα κύτταρα θα έχουν και οργάνωση. Οι καταιγίδες, θα πρέπει να ξεκινήσουν από τα σύνορα και να κινηθούν ταχύτατα προς τα ΑΝΑ. Δεν θα πρέπει δηλαδή να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο σχηματισμού γραμμής λαίλαπας, από το εσωτερικό των Σκοπίων, με γρήγορη κίνηση προς το εσωτερικό του νομού Θεσσαλονίκης και κυρίως ανατολική Μακεδονία-Θράκη.
  • Η προειδοποίηση, μπαίνει στα τμήματα που βλέπετε καθώς το ενδεχόμενο οι καταιγίδες να συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους ή και χαλάζι, είναι αυξημένο. Θα έχουν πάντως σύντομη διάρκεια, παρότι έντονες, έτσι η προειδοποίηση εστιάζεται μόνο σ αυτές τις 2 πιθανότητες που προανέφερα ( ισχυρός άνεμος/χαλάζι).
  • Οι ισχυροί, ξηρικοί δυτικοί άνεμοι που θα πνέουν στην δυτική Μακεδονία, δεν θα επιτρέψουν την ανάπτυξη καταιγίδων εδώ, έτσι η μέρα θα κυλίσει γενικά καλά. Δεν θα πρέπει πάντως να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να αναπτυχθεί κάποια ορογραφικής φύσης σύντομη καταιγίδα, κυρίως προς τα Πιέρια και ανατολικότερα, γενικά όμως όχι κάτι αξιόλογο εκεί.
  • Στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, η μέρα θα κυλίσει με ηλιοφάνεια και αρκετή υγρασία. Αιτία, η δυνατή θαλάσσια αύρα που θα φυσήξει προς το μεσημέρι και έως αργά το απόγευμα, η οποία στον Θερμαϊκό θα φτάσει και τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έτσι θα κρατηθεί σε ευχάριστα επίπεδα, γύρω στους 30-31 βαθμούς στο κέντρο αργά το μεσημέρι. Η πιθανότητα να βρέξει είναι πολύ μικρή, και αν αυτό συμβεί θα αφορά τα βορειότερα τμήματα και κυρίως το εσωτερικό του νομού τις απογευματινές ώρες. Δυνατός βαρδάρης από τα ξημερώματα της ΤΕΤΑΡΤΗΣ.
Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast