Μεταβολή του καιρού την Πρωτοχρονιά – Δείτε ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

 

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός, μέσα στην Παραμονή της Πρωτοχρονιάς αλλά και κατά την διάρκεια της Πρωτοχρονιάς, στο σύνολο της κεντρικής και κυρίως της νότιας χώρας, με έμφαση τα ανατολικά ηπειρωτικά. Ας δούμε τις περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν, αλλα και τον Χάρτη Προειδοποίησης.

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Τοπικές βροχές, κυρίως την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αξιολογότερες στα νοτιότερα τμήματα. Βελτίωση του καιρού μέσα στην Πρωτοχρονιά. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, άνω των 700 περίπου μέτρων κατά μέσο όρο.

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Αυξημένες συννεφιές, με τοπικές χιονοπτώσεις. Βελτίωση του καιρού την Πρωτοχρονιά. Γενικά τα φαινόμενα θα είναι ασθενή, με την εκτιμώμενη χιονόστρωση να υπολογίζεται γύρω στα 3-5cm κατά μέσο όρο. Λίγο περισσότερες οι χιονοπτώσεις στα ορεινά, λόγω ορογραφίας, με τα χιονοδρομικά του διαμερίσματος, να δέχονται περίπου 10cm χιονιού. Προσοχή στον παγετό, τις νυχτερινές ώρες.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Στις περιοχές αυτές, πέραν της αυξημένης κατά περίοδους συννεφιάς, δεν αναμένεται να σημειωθεί κάποιο αξιόλογο φαινόμενο. Πιθανό ψιχάλισμα μέσα στην Παραμονή, το οποίο θα μεταφράζεται σε ασθενείς χιονοπτώσεις στα ψηλότερα, φαινόμενα που δεν θα είναι ικανά να προκαλέσουν προβλήματα. Κάπως περισσότερα τα φαινόμενα στην ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ και κυρίως τα πόδια. Βελτίωση του καιρού την Πρωτοχρονιά.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αυξημένη συννεφιά την Παραμονή, με την θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, γύρω στους 8 βαθμούς το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης. Πιθανόν να ψιχαλίσει πρόσκαιρα, ενώ ασθενή χιονόπτωση ίσως σημειωθεί στον Χορτιάτη. Βελτίωση του καιρού την Πρωτοχρονιά.

ΘΡΑΚΗ: Παροδικές συννεφιές, χωρίς όμως κάτι ιδιαίτερο από φαινόμενα. Ενίσχυση των βοριάδων.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ: Τοπικές βροχές από το μεσημέρι περίπου της Παραμονής και αργότερα. Χιονοπτώσεις άνω των 700m αρχικά, για να πέσουν στα 300-600m στην δυτική και την ανατολική Θεσσαλία αντίστοιχα. Για λεπτομερής ανάλυση, ανατρέξτε στην ενότητα Θεσσαλίας στην οποία υπάρχει αναλυτική πρόγνωση:
http://www.meteology.gr/prognosi-thessalias-kai-sporadon-deytera-triti-31-12-18-1-1-19-me-kakokairia-ypodechomaste-to-2019

ΣΤΕΡΕΑ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ – ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ: Σε αυτά τα τμήματα, θα εντοπίζεται η κύρια δραστηριότητα του καιρού, τόσο την Παραμονή όσο και μέσα στην Πρωτοχρονιά. Αξιόλογες βροχοπτώσεις ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν πάνω από τα θαλάσσια τμήματα, με έμφαση το νότιο Αιγαίο. Πυκνές έως πολύ πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά Στερεάς και Πελοποννήσου, πάνω περίπου από τα 400-600m στον άξονα της Πίνδου, και πάνω από τα 1100m όσο θα πλησιάζουμε προς το Αιγαίο.

ΑΤΤΙΚΗ: Βροχερός ο καιρός από το μεσημέρι της Παραμονής, μέχρι και το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς. Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ θα γίνει υπό βροχή, με αρκετό κρύο. Χιονοπτώσεις, περίπου πάνω από τα 1200m στα ανατολικότερα τμήματα, ενώ στα δυτικότερα, τα υψόμετρα θα πέφτουν γύρω στα 900m.

ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ 1: Εκδίδεται για τα ορεινά  Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας και Ευρυτανίας. Περιοχές όπως το Καρπενήσι, Γκιώνα, Παρνασσός, αναμένεται να δεχθούν πολύ πυκνές χιονοπτώσεις, περίπου πάνω από τα 700m κατά μέσο όρο, πρόσκαιρα και χαμηλότερα. Το σύνολο των προγνωστικών δεδομένων, δίνουν στα τμήματα αυτά, έως και 40cm φρέσκου χιονιού, ενώ στα ορεινά,  αγγίζει και τα 50cm συνολικής χιονόστρωσης. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς. Δείξτε προσοχή όσοι βρίσκεστε στα ορεινά των τμημάτων αυτών, λάβετε τα απαραίτητα μέτρα.

ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ 1: Εκδίδεται για το σύνολο της ανατολικής-κεντρικής Πελοποννήσου καθώς και τμήματα του Σαρωνικού και νοτίου Αιγαίου, για εκδήλωση πολύ μεγάλων υψών βροχής, ικανών να προκαλέσουν προβλήματα. Καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα, πιθανόν ισχυρές. Πυκνές χιονοπτώσεις, στα ορεινά της Πελοποννήσου, πάνω από τα 800m, με σημαντικές χιονοστρώσεις. Πρόσκαιρα θα χιονίσει και χαμηλότερα. Δείξτε επίσης προσοχή όσοι βρίσκεστε στις περιοχές αυτές.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast