Mεταβολή του καιρού την Πέμπτη – Δείτε που θα χιονίσει

Θερμό μέτωπο, φτιάχνεται ήδη αυτή την ώρα στην κεντρική Μεσόγειο, (εικόνα) με τα βροχοφόρα νέφη, να κινούνται προς την χώρα μας. Αυτό το μέτωπο, θα αλλάξει άρδην τον καιρό στην χώρα μας, τόσο μέσα στην ΠΕΜΠΤΗ όσο και τις επόμενες γενικά ημέρες. Η κρυσταλλική ατμόσφαιρα, θα δώσει την θέση της σε αυξημένη υγρασία, ακόμη και ομίχλες στα ηπειρωτικά, με το κρύο να ‘περουνιάζει’ σε πολλές περιοχές. Βροχές, θα έχουμε σε πολλές – κυρίως κεντρικές και νότιες  περιοχές, με ποτιστικό όμως χαρακτήρα. Προς το βράδυ, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν και από τα δυτικά, πρόσκαιρα όμως!

ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ: Παροδικές χιονοπτώσεις, αναμένονται σε μεγάλο μέρος της ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, με τις πόλεις του διαμερίσματος, να ντύνονται στα λευκά. Παρότι η χιονόστρωση δεν αναμένεται να είναι αξιόλογη, εντούτις χρειάζεται προσοχή, καθώς ο βραδυνός παγετός ο οποίος θα ακολουθηθεί από την πρωινή χιονόπτωση, θα κάνει τις οδικές αρτηρίες, επικίνδυνες. Εφοδιαστείτε με αλυσίδες όσοι θα κινηθείτε προς τις περιοχές αυτές, την ΠΕΜΠΤΗ. Η θερμοκρασία πάντως θα ανέβει σχετικά γρήγορα, και μέχρι το βράδυ, θα το έχει γυρίσει σε βροχή, ακόμη και σε μεγάλα υψόμετρα.  ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ περιμένουμε και στην ΘΡΑΚΗ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, αυτό όσον αφορά τα βορειότερα τμήματα. Κομοτηνή, Δράμα, Ξάνθη, θα έχουν να κάνουν με παροδικές χιονοπτώσεις μέσα στην ημέρα, υγρού όμως χαρακτήρα. Και εδώ, δεν αναμένεται κάτι ιδιαίτερο από χιονόστρωση. Η προσοχή εφύσταται και εδώ, καθώς ο βραδινός παγετός, θα κάνει το οδόστρωμα σε πολλά τμήματα – ιδιαίτερα κατά μήκος των συνόρων- επικίνδυνο. Μέσα στην ημέρα πάντως, θα το γυρίσει σε βροχή. Δεν αναμένεται να επηρεαστεί η ανατολική Θράκη, από κάτι ιδιαίτερο, χωρίς να αποκλείονται πρόσκαιρες νιφαδοπτώσεις.

Αποτέλεσμα εικόνας για κοζανη χιονι

Ύψη χιονιού έως και 10-15cm αναμένουμε στο σύνολο των ορεινών όγκων της Πίνδου, ενώ σε χαμηλότερα υψόμετρα, οι χιονοστρώσεις θα είναι γενικά πενιχρές.

Παροδικές χιονοπτώσεις, τις πρωινές ώρες και στην δυτική Θεσσαλία, χωρίς όμως κάτι ιδιαίτερο και εδώ από πλευράς χιονόστρωσης. Στην κεντρική Μακεδονία, τα φαινόμενα θα είναι κατά κανόνα ασθενή. Εξαίρεση αποτελεί ο ορεινός όγκος Χαλκιδικής (Χολομώντας) όπου δεν αποκλείεται η μεσημεριανή χιονόπτωση, να αφήσει ένα πρόσκαιρο άσπρισμα σε υψόμετρα άνω των 500m.

Τις αξιολογότερες ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ δείχνει να τις δέχεται η ορεινή ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, σε υψόμετρα αρχικά άνω των 800m και προοδευτικά μέχρι το μεσημέρι ψηλότερα, καθώς η θερμή αέρια μάζα θα εκτοπίζει το προϋπάρχον ψύχος.

 

ΑΤΤΙΚΗ: Βροχερός ο καιρός μέσα στην ΠΕΜΠΤΗ στο σύνολο του νομού, με έμφαση τις μεσημεριανές ώρες. Απαραίτητη λοιπόν η ομπρέλα! Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, ενώ αυξημένη θα είναι και η υγρασία. Άνεμοι γενικά μεταβλητοί ασθενείς, προοδευτικά νότιοι.

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:  Ο κλασσικός καιρός ‘θερμού μετώπου’ στην Θεσσαλονίκη και την κεντρική Μακεδονία. Μουντάδα, έντονο το κρύο, ομίχλες- αυξημένη υγρασία και ψεκάδες-ψιλόβροχο κατά διαστήματα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά προς Χαλκιδική. Άπνοια θα κυριαρχεί στην πόλη. Ενίσχυση του ανατολικού ανέμου στην Χαλκιδική προς το βράδυ.

 

ΝΕΕΣ ΒΡΟΧΕΣ, περιμένουμε μέσα στο ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ σε πολλές περιοχές της χώρας.

 

 

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast