Μεταβολή του καιρού-έρχονται καταιγίδες-ΔΕΙΤΕ ποιές περιοχές θα επηρεαστούν-ΧΑΡΤΗΣ

Μια αρκετά καλά οργανωμένη διαταραχή ανώτερης ατμόσφαιρας, η οποία τώρα βρίσκεται στην Μαύρη Θάλασσα, αναμένεται το επόμενο 48άωρο, να κινηθεί και να επηρεάσει την χώρα μας. Παρά την οργάνωσή της όμως, δεν θα καταφέρει να ‘εκμεταλλευτεί΄ την θέρμανση του εδάφους του μεσημεριανού ήλιου. Ο λόγος είναι η τροχιά της. Η διαταραχή, θα ‘περπατήσει’ αυστηρά πάνω από θαλάσσια τμήματα, διασχίζοντας την λεκάνη του Αιγαίου πελάγους, με τελική κατάληξη την Κύπρο. Ως εκ τούτου, οι ηπειρωτικές περιοχές, θα μείνουν εκτός, έτσι δεν θα έχουμε τις κλασικές απογευματινές καταιγίδες που συνήθως, τέτοια εποχή συνοδεύουν αυτές τις διαταραχές. Εξίσου περιορισμένη – για την έκταση της διαταραχής- θα είναι και η αστάθεια, και ο λόγος είναι το ενισχυμένο ΒΑ ρεύμα που θα συνοδεύει αυτή την διαταραχή στο Αιγαίο, ‘κουτσουρεύοντας’ έτσι τους δείκτες έντονης αστάθειας.

Όλα τα παραπάνω, θα έχουν ως αποτέλεσμα, οι ζώνες φαινομένων να είναι εξαιρετικά επιλεκτικές και κατά κύριο λόγο πάνω από τα θαλάσσια τμήματα. Δυο είναι τα γεωγραφικά διαμερίσματα τα οποία θα πρέπει να δεχθούν αξιόλογα έως μεγάλα ύψη βροχής λοιπόν το επόμενο 48άωρο (ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ). Το ένα είναι το σύνολο των Σποράδων-ανατολικό Πήλιο και Εύβοια. Το δεύτερο, η Κρήτη, με έμφαση τα βόρεια τμήματά της. Ειδικότερα για την Κρήτη, φαίνεται πως θα βρεθεί στο επίκεντρο αυτής της ψυχρής λίμνης, έτσι οι καταιγίδες για κάποιες ώρες (κυρίως μέσα στην ΠΕΜΠΤΗ) θα έχουν στάσιμο και ανατροφοδοτούμενο χαρακτήρα και θα είναι ικανές να προκαλέσουν προβλήματα. Μπόρες ίσως εκδηλωθούν και στην ΘΡΑΚΗ, με έμφαση τα παράκτια τμήματα.

ΑΤΤΙΚΗ: Τα ‘απόνερα’ των καταιγίδων της Εύβοιας, θα πρέπει να επηρεάζουν την Αττική κατά περιόδους με κάποιες τοπικού χαρακτήρα μπόρες. Γενικά η υφή του καιρού θα είναι βορείου ρεύματος, με κατά περιόδους συννεφιές και αισθητή δροσιά. Η θερμοκρασία, δεν θα ξεπεράσει τους 29-32 βαθμούς την ΤΕΤΑΡΤΗ, για να πέσει κατά 3-4 βαθμούς την ΠΕΜΠΤΗ με τον ενισχυμένο ΒΑ άνεμο.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, η διαταραχή αυτή δεν αναμένεται να γίνει αντιληπτή, πέραν της ευχάριστης δροσιάς τα πρωινά Τετάρτης και κυρίως Πέμπτης. Λίγες συννεφιές κατά περιόδους θα πυκνώνουν στα νοτιότερα τμήματα του νομού, χωρίς να είναι ικανές να αφήσουν κάποιο ιδιαίτερο φαινόμενο άξιο αναφοράς. Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς, με την θερμοκρασία γύρω στους 31-32 βαθμούς στο εσωτερικό του νομού την ΤΕΤΑΡΤΗ, για να υποχωρήσει κατά 2-3 βαθμούς την ΠΕΜΠΤΗ.

 

ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΝΑ (1) ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ: Για τις περιοχές που καλύπτονται με το κίτρινο χρώμα μέσα στην ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ, κυρίως για την ποσότητα νερού που αναμένεται να πέσει σε μικρό χρονικό διάστημα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν αποκλείεται να πέσει η βροχή που αντιστοιχεί σε όλον τον μήνα η και περισσότερο, μέσα σε λίγες ώρες.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast