Μακροπρόθεσμη Ιουνίου 2020: Δείτε πως θα εξελιχθεί ο καιρός τον Ιούνη

Ιούνιος, ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού! Ενας μήνας συνυφασμένος με τις πρώτες επισκέψεις στην θάλασσα. Οπωσδήποτε λοιπόν οι καιρικές συνθήκες ενδιαφέρουν Σχεδόν όλους μας! Πάμε να δούμε λοιπόν, σύμφωνα με το σύνολο των Μακροπρόθεσμων μοντέλων αλλά και διαφόρων παραμέτρων, το πώς πιθανον να κυλήσει ο μήνας! Υετός: Κύριο χαρακτηριστικό του φετινού Ιούνη, φαίνεται να είναι τα πολύ συχνά επεισόδια άστατου καιρού. Οι μεσημεριανού και Απογευματινού τύπου μπόρες και καταιγίδες, θα συνοδεύουν πολλά από τα απογεύματά μας, ιδιαίτερα στα κεντρικά και βόρεια. Μάλιστα, όσο προχωράμε προς τα μέσα του μήνα, οι καταιγίδες, υποβοηθούμενες και από την ζέστη, θα τείνουν να γίνονται βιαιότερες, και να συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Ως εκ τούτου, το ύψος βροχής αναμένεται να ξεπεράσει τον μέσο όρο σε πολλές περιοχές, ακόμη και της νότιας χώρας! Η προσοχή λοιπόν στα δελτία καιρού, απαιτείται να είναι αυξημένη, καθώς τα φαινόμενα θα είναι ικανά να προκαλέσουν προβληματα σε υπαίθριες δραστηριότητες.

Ισχυρή καταιγίδα πλήττει την Αθήνα. Οι καλοκαιρινές καταιγίδες, είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, καθώς συνήθως συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα. ( Φωτ. Γιάννης Δραβίλας)

Θερμοκρασία: Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, με τα αυξημένα επεισόδια καταιγίδων, οι ευκαιρίες των θερμών αερίων μαζών από την Αφρική για να επισκεφθούν την χώρα μας, θα είναι μειωμένες. Ακόμη και αν αυτό συμβεί – κάποιο κύμα έντονης ζέστης δηλαδή- αυτό θα έχει μικρή διάρκεια και θα υποχωρήσει γρήγορα.

Το ουράνιο τόξο, ξεπροβάλει μετά την απογευματινή καταιγίδα στην Νάουσα. Οι απογευματινές καταιγίδες, συχνά λόγω θέσης του ηλίου, έχουν εντυπωσιακά τελειώματα με πορφυρους χρωματισμούς και ουράνια τόξα.

Άνεμοι: το συνηθέστερο μοτίβο όταν έχουμε συχνά επεισόδια καταιγίδων, είναι να εξασθενούν τα μελτέμια στο Αιγαίο. Έτσι, κατά κύριο λόγο, οι άνεμοι θα είναι γενικά ασθενείς στα πελάγη, χωρίς η ένταση τους να δημιουργήσει προβλήματα. Όμως, θα πρέπει να τονιστεί το γεγονός της απότομης ενίσχυσης των ανέμων που θα σημειώνεται στις περιοχές που θα ξεσπούν οι καταιγίδες ( μπουρίνια). Ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το κομμάτι, πρέπει να δείξουν οι κάτοικοι των βορείων παράκτιων περιοχών τα απογεύματα. Συνοψίζοντας, περιμένουμε έναν αρκετά άστατο και μάλλον δροσερό Ιούνη, με πολλές καταιγίδες ιδιαίτερα στα ηπειρωτικά.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast