Μακροπρόθεσμη Εκτίμηση Κυκλοφορίας-Νοέμβρης 2018

Με καλοκαιρινές διαθέσεις, μπαίνει ο Νοέμβρης, τουλάχιστον στο πρώτο 7ήμερό του. Η κατάσταση όμως, αναμένεται να αλλάζει σταδιακά, καθώς στην Ευρώπη και κυρίως την βόρεια, θα αρχίσει να αναπτύσεται σημαντικός εμποδιστής αντικυκλώνας. Αυτός ο αντικυκλώνας, θα προκαλέσει στην σταδιακή ροή ψυχρών αερίων μαζών από την Ρωσία, στην Μαύρη Θάλασσα και με τελική κατάληξη την χώρα μας, εκτοπίζοντας τις θερμές και υγρές αέριες μάζες, που έχουν λιμνάσει στην περιοχή μας. Το αποτέλεσμα, θα είναι η θερμοκρασία, να επανέλθει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, ενώ το  κρύο θα αρχίσει να γίνεται αισθητό κυρίως προς τα μέσα του μήνα και έπειτα.

Οι βροχοπτώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους, με τα εντονότερα φαινόμενα να εντοπίζονται κυρίως στην νότια χώρα, αναλόγως την θέση-έκταση που θα λαμβάνει χώρα ο αντικυκλώνας της Ευρώπης. Τα πρώτα χιόνια στα ορεινά, ενδεχομένως να κάνουν την εμφάνισή τους στο τελευταίο 10ήμερο.

HIGHLIGHTS: Εμμονή υψηλών πιέσεων στην Β-ΒΑ Ευρώπη, θα έχει ως αποτέλεσμα, πιθανές έντονες ψυχρές εισβολές στην ανατολική Ευρώπη στα μέσα και κυρίως τέλη του μήνα. Πολλές πρωτεύουσες των Βαλκανίων, ιδιαίτερα των βόρειων, ενδεχομένως να υποδεχθούν τον λευκό επισκέπτη!

 

Αποτέλεσμα εικόνας για βουκουρεστι χιονι

 

Οργανωμένα βαρομετρικά χαμηλά στην Μεσόγειο-αυξημένη η πιθανότητα νέου εξωτροπικού κυκλώνα:  Οι υψηλές πιέσεις της βόρειας Ευρώπης, θα έχουν ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό διαταραχών στην Μεσόγειο. Αυτές οι διαταραχές, καθώς θα παραμένουν στάσιμες πάνω από τα θερμά νερά, θα οργανώνονται σε αξιόλογα βαρομετρικά χαμηλά, στάσιμα, δίνοντας – στις περιοχές που θα βρίσκονται- έντονα καιρικά φαινόμενα και επίμονες βροχές. Σε τέτοιες διατάξεις, ευνοείται ο σχηματισμός Medicane, με τις περιοχές που ‘απειλούνται’ να είναι η νότια νησιωτική Ελλάδα και η Πελοπόννησος.

Αποτέλεσμα εικόνας για πλημμυρες

Άνεμοι: Κυρίαρχοι άνεμοι, φαίνεται να είναι οι βοριάδες. Ο αντικυκλώνας της Ευρώπης, θα έχει ως συνέπεια να μπλοκάρει την ροή υγρών, υετοφόρων αερίων μαζών από τον Ατλαντικό προς την χώρα μας, μέσω μιας σταθερής ροής βοριάδων. Φυσικά, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αποκομένες διαταραχές που θα πλησιάζουν από την δυτική Μεσόγειο προς την χώρα μας, ενδεχομένως να καταφέρνουν να ‘σπάνε’ αυτό το μπλοκ και να δώσουν περάσματα βροχοπτώσεων. Μάλιστα, αυτά τα χαμηλά, φαίνεται να συνδιάζονται με το κρύο που θα μας έρχεται από τα ΒΑ, δίνοντας και τις πρώτες χιονοπτώσεις στα ορεινά μας, προς τα μέσα-τέλη του μήνα. Γεγονός είναι πάντως πως οι κλασικοί υετοφόροι νοτιάδες θα εκλείψουν και τον Νοέμβρη.

Αποτέλεσμα εικόνας για βοριαδες

 

Europe_November

Europe_November

 

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast