Κύμα καύσωνα την Κυριακή-Δευτέρα,Ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Σύντομο κύμα καύσωνα θα επηρεάσει τμήματα της χώρας μας την Κυριακή και την Δευτέρα. Όχι όμως παντού, δεν θα είναι δηλαδή γενικευμένο. Η κύρια αιτία που θα καταγραφούν υψηλές θερμοκρασίες, είναι αυτή την φορά οι άνεμοι, σε συνδυασμό με την θερμή μεταφορά που θα έχουμε από ΚΥΡΙΑΚΗ πρωί μέχρι ΔΕΥΤΕΡΑ απόγευμα στην κεντρική και νότια χώρα.  Τα βορειότερα τμήματα, θα επηρεαστούν πρόσκαιρα μέσα στην ΚΥΡΙΑΚΗ με θερμοκρασίες γύρω στους 37-38 βαθμούς μόνο στα ηπειρωτικά τμήματα μακριά από τις ακτές και μόνο στην κεντρική Μακεδονία. Οι υπόλοιπες παράκτιες περιοχές και η ανατολική Μακεδονία-Θράκη, δεν θα επηρεαστούν καθόλου από το κύμα αυτό των υψηλών θερμοκρασιών.

Αντίθετα, στο επίκεντρο αυτής της σύντομης θερμής εισβολής θα είναι όλα τα ανατολικά ηπειρωτικά, από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα. Εδώ λοιπόν, και με την βοήθεια των ισχυρών δυτικών ανέμων που θα πνέουν τόσο το μεσημέρι Κυριακής όσο και της Δευτέρας, θα πρέπει να καταγραφούν μέγιστες έως και 41 ίσως τοπικά και 42 βαθμοί πρόσκαιρα. Τονίζεται πάντως πως αυτές οι τιμές θα είναι πρόσκαιρες και θα συνοδεύονται από εξαιρετικά χαμηλή σχετική υγρασία (έως και 10% ή και χαμηλότερα δεν αποκλείεται να δείξουν τα υγρόμετρα) .

Θερμομρασίες Καύσωνα και στην Αττική το 2ήμερο Κυριακής-Δευτέρας. Ιδιαίτερα την Δευτέρα, φαίνεται πολλές περιοχές να φλερτάρουν και με τους 39-40 βαθμούς στον ευρύτερο νομό Αττικής. Υποχώρηση της ζέστης από Τρίτη και έπειτα.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast