Δελτίο Επικίνδυνων Φαινομένων (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΕΣΣΑΛΙΑ)-Στα λευκά η Θεσσαλονίκη

Σε ισχύ  Δελτίο Επικίνδυνων Φαινομένων από τις ΠΡΟΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 4/1/19 μέχρι τις ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 5/1/19. 

Πυκνές χιονοπτώσεις σε όλα τα διαμερίσματα της ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και δευτερευόντως της ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Επίπεδο Προειδοποίησης 4 εκδίδεται για την Ανατολική Θεσσαλία και για κεντρική Μακεδονία, για ιδιαίτερα πυκνές χιονοπτώσεις οι οποίες θα προκαλέσουν προβλήματα στις μετακινήσεις. Η χιονόπτωση θα συνοδεύεται από αρνητικές θερμοκρασίες ( παγετός) με αποτέλεσμα, να δημιουργείται επικίνδυνο στρώμα πάγου. Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις/αναβάλετε τυχών εξωτερικές εργασίες.  Οι χιονοπτώσεις θα διατηρηθούν όλη την νύχτα της Παρασκευής μέχρι το πρωί του Σαββάτου, με βελτίωση του καιρού μέσα στην μέρα. ΙΣΧΥΡΟΣ ΠΑΓΕΤΟΣ θα ακολουθήσει το Σάββατο.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ημέρα χιονιά στην πόλη, με το σύνολο των δεδομένων να θέλουν σημαντική χιονόστρωση ακόμη και στο κέντρο της πόλης. Η μέρα θα ξεκινήσει με συννεφιά και ασθενείς χιονοπτώσεις/νιφάδες. Προς το μεσημέρι, οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν σημαντικά και αναμένεται να αρχίσει να το στρώνει ακόμη και στο κέντρο της πόλης. Οπωσδήποτε θα προκύψουν προβλήματα στις μετακινήσεις, ιδιαίτερα από το  μεσημέρι και μετά, καθώς η χιονόστρωση θα αυξάνεται. Αποφύγετε τις μετακινήσεις στην πόλη ιδιαίτερα ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩς ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ και μετά, εφόσον δείτε οτι θα χιονίζει. Οι θερμοκρασίες θα είναι γύρω στους -2 με -4 εκείνες τις ώρες, έτσι ότι χιόνι πέφτει θα ‘πιάνει’ αμέσως.  Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν με σημαντική ένταση και μέσα στις ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ, καθιστώντας την κυκλοφορία, ακόμη και σε κεντρικούς δρόμους, ιδιαίτερα δύσκολη.  Υποχώρηση των φαινομένων από τις πρωινές ώρες – προμεσημβρινές του ΣΑΒΒΑΤΟΥ, αλλά την ίδια μέρα, ο ΠΑΓΕΤΟΣ θα είναι ισχυρός, με τον υδράργυρο να πέφτει και στους -8 με -10 ακόμη και εντός αστικού συγκροτήματος.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ:

  • Παρκάρετε τα οχήματά σας σε σημεία, τα οποία δεν θα εμποδίζουν την διέλευση εκχιονιστικών μηχανημάτων ή την εύκολη διελευση άλλων οδηγών.
  • Έχετε κατα νου, πως το χιόνι που θα πέσει, θα παγώσει, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία, ειδικά σε στενά γύρω από την πόλη και τα προάστια, να γίνει αδύνατη για 2-3 μέρες.
  • Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις το επόμενο 48άωρο.
  • Όσοι έχετε λέβητες αερίου, αφήστε τους να δουλεύουν σταθερά ακόμη και το βράδυ, ώστε να μην παγώσει το νερό στις σωληνώσεις και προκληθούν βλάβες.
  • Φροντίστε να καθαρίζετε τα πεζοδρόμια μπροστά από τις επιχειρήσεις σας/ σπίτια σας από το χιόνι.
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ τον κύκλο σας, ιδιαίτερα ανήκουν σε   ευπαθείς ομάδες, να μην βγουν έξω/ να αναβάλλουν οποιαδήποτε εξωτερική δραστηριότητα το επόμενο 48αωρο.
  • ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ  από τις κατά τόπους Αρχές για την κατάσταση του οδικού δικτύου, αν πρέπει αναγκαστικά να κινηθείτε τα επόμενα 24ωρα.
  • ΜΗΝ υπερεκτιμάτε τις δυνατότητές σας, ΜΗΝ υποεκτιμάτε την δύναμη της φύσης.

 

 

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast